VIVALDI METAL PROJECT се завръщат за два концерта в България

Този септември VIVALDI METAL PROJECT ще се завърнат в България за два акустични концерта.

Световният all-star проект основан от маестро Mistheria ще се присъедини към българските групи Tsena Koev, Aegonia и Freija за два съвместни акустични концерта, които ще се проведат на 3 септември в София и на 4 септември в Пловдив.

Vivaldi Metal Project е “all-star” проект, който пресъздава известни класически композиции в метъл вариант. В трите издадени досега албума са представени творби на композитори като Вивалди, Моцарт, Бах, Бетовен, Дворжак, Албинони с участието членове на Dream Theater, Symphony X, Kamelot, Helloween, Death, Sons Of Apollo, Within Temptation и други. Vivaldi Metal Project ще изпълни песни от новия си албум “EpiClassica”, както и хитове от предишните си издания.

“България значи много за нас. Много неща за Vivaldi Metal Project започват от България.” споделя Mistheria, “Академичен хор “Ангел Манолов”, който записа хоровите партии в първия ни албум. Дългогодишния ни сътрудник и аранжор Живко Коев, автор на много от аранжиментите и няколко от текстовете на проекта. Един от основните членове на лайв групата ни – човекът с когото за първи път представихме проекта на живо – певицата Цена Коев, записала над 10 песни в албумите ни. Също така Димитър Белчев (вокал), Александра Зернер (китара), Катерина Симеонова (вокал) и Светлана Близнакова (вокал) – прекрасни български музиканти, участвали в записите и в живите участия на Vivaldi Metal Project през годините. “

“Не планирахме толкова време да отсъстваме от България, но събитията от последните години се отразиха много тежко на музикалната сцена. За нас завръщането ни в България е завръщане у дома,” добавя италианецът.

Vivaldi Metal Project ще участват в акустичното шоу в камерен състав: Маестро Mistheria (пиано), Цена Коев (вокали), Невена Иванова (перкусии) и Гергана Едрева (чело).

Към концерта ще се присъединят българските групи Aegonia и Freija, а певицата на Vivaldi Metal Project Цена Коев ще представи в акустичен вариант дебютния албум от соловия си проект със специалното участие на маестро Mistheria на пиано.

София, Дом на културата „Средец“, бул. Кракра 2А

Врати: 18:00

Начало: 18:30

Пловдив, НУМТИ „Добрин Петков“, Ул. Иван Вазов 23

Врати: 18:00

Начало: 18:30

Билети можете да закупите на мястото на събитията или от сайта на bilet.bg: билети за София и билети за Пловдив.

За повече информация следете събитията във фейсбук за Пловдив и София.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото