For EN, see Page 2

Представяме ви премиерата на новото видео към песента „Mitraillette“ от предстоящия албум „Paninoteca“ на швейцарците ORSO. „Paninoteca“ ще излезе официално на 5-ти април.

Може да гледате „Mitraillette“ на този линк:

Това са ORSO – което означава „мечка“ на италиански. Това е името и на базираната в Лозана пост рок/метъл банда, създадена през 2015 г. Родена от пепелта на групи като Kruger и June DeVille , мечката ORSO върви през самотни низини и гори и не знае укротител и господар. Ето защо групата няма певица. Можете да се опитате да се доближите до животното, но ако ви види, не се движете, или това може да провокира най-дивите му инстинкти. Бавната, гъста и масивна музика на ORSO – състояща се от три китари, бас и барабани – е обвита с мрачна меланхолия. Ако сте видели самотната, тъжна бяла мечка във видеото за промяната на климата, знаете за какво говоря. Но освен меланхоличните вибрации, в ORSO присъстват и бруталната и катарзисна сила – мечката е символ на издръжливост, впечатляващ, но и ужасяващ образ. Представете си я, застинала в музея, с оголени зъби, в позиция, готова да разкъса плячката … Когато дойде зимата, мечката е силна и търпелива и чака отново своето време, в сърцето на покритата със сняг природа, за да обедини духа си с останалите животни.

Orso Promo Picture 1

Няколко думи за „Paninoteca“: десет песни с имена на сандвичи, това е съвсем ново ниво на безразсъден риск в много сериозната пост-метъл сцена с първия си дългосвирещ албум, новото попълнение на ORSO в традицията на авантюристични кулинарни теми, открити с първото им ЕР „Primi Piatti“ през 2016 г. Не се заблуждавайте от подвеждащата лекота на темите на швейцарския квинтет. Зад завесата на безсмислието те прикриват сериозни познания и умения. Възможна ли е връзка между сандвичите (Sloppy Joe, Mitraillette, Fluffernutter и др. – подробни рецепти са включени в брошурата) и десетте едмоименни песни? Вероятно наслояването на хипнотични рифове, звездни арпеджиа и племенни ритми, използвани като висококачествени съставки и натрупани с ноу-хау, което прави „Paninoteca“ много богата, но и неразградима. Музикалното наследство е добре известно (Cult of Luna, Breach, Terra Tenebrosa, Russian Circles, Neurosis), но ORSO успяват да направят тези десет песни уникални и интензивни, от монолитни въздействия до зашеметяваща атмосфера и ефирни интерлюдии. Всичко това миксирано и мастерирано от музикалните гиганти Kurt Ballou (mix) и Magnus Lindberg (mastering), за да се осигури максимално въздействие.

 

„Paninoteca“ можете да поръчате на връзките по-долу:
LP – можете да получите само лично от ORSO
Повече информация за ORSO можете да намерите на техните страници в социалните мрежи: