“Черен” петък с HELLION STONE

Hellion-Stone-4

24-ти ноември 2017 г. – петък. Но не обикновен петък, а “черен” петък. Ден, в който търговците обявяват сериозни намаления на цените на стоките, които продават, и предлагат различни промоции. Една по-различна промоция обаче бе предвидена да се случи и това бе промоцията на дебютния албум на новоизгряващите звезди на българската метъл сцена HELLION STONE. Сформирана не много отдавна, групата вече успя да запише първата си творба и избра да я представи пред феновете с концерт в малката зала на столичния клуб Mixtape 5.
Събитието бе обявено за 20:00 ч., но още преди това започнаха да прииждат посетители. Отварянето на вратите се забави леко, тъй като бандата не бе приключила със саундчека. Малко след 20:00 вратите отвориха и най-нетърпеливите побързаха да заемат местата си в залата. На входа се продаваше албумът и всички желаещи можеха да си го купят за скромна сума. Барът работеше на пълни обороти и предлагаше разнообразни напитки.
В клуба цареше сърдечна атмосфера, звучаха любимите BLACK SABBATH, а хората се бяха отдали на приятелски разговори. Около 21:00 музиката спря и се разнесоха звуците от интрото, които накараха по-разсеяните зрители да влязат. Един по един музикантите излязоха и под аплодисментите на публиката заеха местата си и стартираха изявата си ударно с първото парче от албума – “Flipside”. Още от началото музикантите дадоха заявка, че ще се раздадат максимално. От сцената струеше хъс, желание за изява, а и солидни умения. Освен всичко друго, момчетата демонстрираха перфектна сработка помежду си. Озвучаването бе на много високо ниво, всеки инструмент се чуваше ясно и отчетливо, липсваха и традиционните технически проблеми. Групата изпълни всички песни от творбата без една, която, както обясни вокалистът, е акустична и няма как да я изсвирят. Преди изпълнението на “Vinkelus” певецът се пошегува, че това е парче за Перник, на което са снимали и видеоклип, който предстои да излезе до края на годината. Изобщо, личеше си, че момчетата са в настроение, между песните фронтменът пускаше по някоя и друга шега и разказваше подробности около творческия процес. Между собствените песни HELLION STONE отдадоха почит на любими музиканти и групи като без време отишлия си от този свят Chris Cornell и SYSTEM OF A DOWN с изпълнение на “Like A Stone” на AUDIOSLAVE и “Aerials”, които взривиха почитателите. А и като цяло зрителите реагираха изключително позитивно след края на всяка песен, окуражавайки допълнително петимата на сцената. Основната част от програмата приключи с “Tame” – парче от албума, след което групата се събра в средата на сцената и си направи снимка с публиката. Вокалистът представи един по един колегите си, които бяха аплодирани мощно от зрителите. Цялата зала изрази желание да чуе още музика чрез скандирания “Още! Още! Още!”. Възгласите бяха възнаградени с последното парче за вечерта – кавър на безсмъртния хит на THE BEATLES “Come together”. След края на изпълнението му бандата се поклони на публиката и се оттегли от сцената, сподирена от оглушителни овации.
HELLION STONE определено са явление и съм сигурен, че за тях ще се говори много в бъдеще. Направиха солидно представяне и в рамките на около час демонстрираха най-доброто от себе си. Така , че запомнете това име – HELLION STONE.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото