“Here and Now” на Nickelback #2 в САЩ

Записът “Here and Now” е и най-силният международен дебют на групата до момента и отчита най-висок успех за нов албум тази седмица

 

Мултиплатинената рок банда се завръща на върха с впечатляващия дебют на албума “Here and Now” – право под #2 на класацията Billboard 200. Записът продаде 226,714 копия в първата си седмица, като разликата между #1 албума (“Christmas” на Майкъл Бубле) и второто място за Nickelback е една от най-малките в историята на чарта досега – само 419 бройки.
“Here and Now” излезе на 21-ви ноември през Roadrunner Records и представлява най-силния дебют за нов албум тази седмица. Той е последовател на “Dark Horse”, който също се появи в класацията директно под #2 през 2008-ма година, а записът “All The Right Reasons” на Nickelback от 2005-та влезе в чарта директно под #1.

Тази седмица “Here and Now” постигна следните успехи в класациите:

#1 в Канада
#1 в Австралия
#1 в Япония
#2 в САЩ
#2 в Германия

 “Here and Now” е най-силният международен успех за чисто нов албум в историята на Nickelback. В първата си седмица той стана #1 в Канада, Австралия и Япония, #2 в Германия и Швейцария и #3 в Австрия и Южна Африка, маркирайки най-силния дебют за групата на тези пазари до момента. Феноменалната седмица за Nickelback е допълнена и от успехите в чартовете на Великобритания (#10) и Нова Зеландия (#7), както и позициите в Топ 20 на Норвегия и Холандия.
Това, което спомогна за изкачването на албума “Here and Now” до #2 в класацията Billboard 200 са и успешните пилотни сингли от записа, които излязоха едновременно. “When We Stand Together” е в Топ 15 на класацията Hot Adult, a “Bottoms Up” заема #2 в чарта за рок песни. До момента двете парчета заедно са продали общо над 245 хил. копия.
В своята 16-годишна кариера Nickelback имат почти 45 млн. продадени албума в цял свят, като последните им 4 записа дебютират в Топ 10 на класацията за албуми Billboard 200 и директно под #1 в родната им Канада. Към това добавяме 17 мейнстрийм и алтернативни рок хита достигнали Топ 10, 11 от които са били в челната десятка и на класацията Adult Top 40. Това е постоянство и издръжливост в музикалната индустрия, които вече рядко се срещат.
„Много сме развълнувани от дебюта на новия ни албум “Here and Now” и дълбоко ценим това, че феновете ни в цял свят са го харесали”, казва фронтменът на групата – Chad Kroeger. „Това е наистина невероятно чувство за нас. Толкова сме благодарни, че можем да правим музика за феновете си и нямаме търпение да изсвирим новите песни на живо, когато тръгнем на турне догодина”. Миналата седмица Billboard публикува обстойна статия за Nickelback, в която Kroeger споделя: „Ще се опитаме да изкараме още няколко сингъла – вероятно три или четири, преди да тръгнем на турне. Искаме да знаем, че албумът е познат на публиката”.
Закупилите Here and Now ще имат достъп до ексклузивно съдържание, като активират диска си на сайта на групата. Осигурена е и специална апликация във Фейсбук за “Bottoms Up”, както и Gold Marketing Pack в Spotify, a записът започна стрийминга си в iTunes на 15-ти ноември.
Албумът “Here and Now” на Nickelback е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

За повече информация:

http://www.nickelback.com/news
http://www.youtube.com/nickelback
http://www.facebook.com/Nickelback
http://twitter.com/nickelback

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото