ROGER WATERS AMUSED TO DEATH Jewel cover (5)Албумът на Роджър Уотърс „Amused To Death” излиза в ново ремастерирано издание от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 24 юли, 2015г. и ще може да бъде поръчан на www.musicmall.bg.

 

Преди 23 години концептуалният проект на Роджър Уотърс „Amused to Death за първи път постави проблема за обществото ни – облъчено и обсебено от хипнотичната мощ на телевизията и медиите.  Днес, повече от две десетилетия по-късно, със страх признаваме, че посланието на албума все още е актуално. Самият Роджър Уотърс с тъга споделя:

„Спомням си, когато писах албума преди повече от 20 години… Повечето от проблемите, които поставих с песните ми не само не са изчезнали, а са се задълбочили още повече”.

Докато през 1992г. само телевизорите са тези, които промиват мозъците ни с безкрайни зрелища, днес,  през 2015г., мобилните устройства ни облъчват навсякъде и по всяко време. Заслепени от екраните на смартфони, таблети, лаптопи и телевизори, забравяме за истинските проблеми и несправедливости в реалния живот.

 

За новото издание, парчетата от „Amused to Death” са ремастерирани с ултра високо качество (Blu-ray audio) от дългогодишния ко-продуцент на Роджър Уотърс и „Пинк Флойд” – Джеймс Гътри. Обложката на албума е обновена от Шон Евънс – креативния директор на турнето на Уотърс – „Стената” (2010г.-2013г.).

 

Продуциран от Роджър Уотърс и Патрик Ленърд, „Amused to Death” е амбициозен музикален проект с участието на звездна селекция от музиканти. Легендарният китарист Джеф Бек допринася към звученето на 8 от парчетата със своята уникална виртуозност, а гост-вокалисти са Дон Хенли (в „It’s a Miracle”), Рита Кулридж (в „Amused to Death”) и соул певецът П.П. Арнолд (в двете части на „Perfect Sense”). Участват още китаристът Анди Феъруедър Лоу, барабанистът Греам Броуд,  перкусионистът Луис Конте и клавиристът Пат Ленърд. Албумът събира отново Уотърс с композитора Майкъл Кармен, който прави аранжиментите за симфоничен оркестър на култовия албум и филм „Стената”. Кармен дирижира оркестъра на националната филхармония, който участва в записите на „Too Much Rope” и „What God Wants, Part III”.