Всички фенове на Van Morrison са в очакване на една дата – 2 октомври 2012. Тогава г-н Morrison се завръща триумфално в Blue Note Records, за да издаде новия си студиен албум – ‘Born To Sing: No Plan B’. Преди това Morrison реализира своя номиниран за Грами ‘What’s Wrong With This Picture?’, който също бе реализиран от Blue Note през 2003.

Van казва:

При  толкова музикални компании, придържащи се към корпоративна политика, съм щастлив да работя с Don Was и екипа на Blue Note.  Да си партнираш с такъв креативен и вдъхновяващ човек, който да оглавява лейбъла ти, ме уверява, че всички усилия, положени за създаването и записването на този нов албум, ще бъдaт възнаградени. Очаквам още много бъдещи проекти с Don и Blue Note.

Don Was добавя:

През кариерата си, продължаваща десетилетия, Van Morrison е изградил стил на работа, който е несравним в постоянния му стремеж към съвършенство. Той е един от най-великите певци/композитори/музиканти на всички времена. За нас е невероятна чест, че той избра да записва за лейбъла Blue Note и сме в очакване на много благодатни години в екип с Van.

Шесткратен носител на Грами и член на Rock n’ Roll Hall of Fame и Songwriters Hall of Fame, Morrison е един от най-влиятелните артисти на модерното време. Неговите поетични, импресионистични текстове и уникалния микс от рок енд рол и соул, джаз и фолк имат дълбок емоционален заряд и привлекателност. Неговите превъзходни шедьоври ‘Astral Weeks’ и ‘Moondance’ заемат почетно място сред най-добрите албуми на всички времена, а по-скорошните му записи ‘Magic Time’ и ‘Keep it Simple’ се радват на Top 10 дебюти.

‘Born To Sing: No Plan B’ е продуциран от Van и записан в родния му Белфаст.

Песните в албума:

1.  Open The Door (To Your Heart)
2.  Going Down To Monte Carlo
3.  Born To Sing
4.  End Of The Rainbow
5.  Close Enough For Jazz
6.  Mystic Of The East
7.  Retreat And View
8.  If In Money We Trust
9.  Pagan Heart
10.  Educating Archie