VADER прегазиха София с титаничен юбилеен концерт

И така, настъпи дългоочакваната дата – 23.06.2024 г. и събитието, което мнозина от метъл феновете очакваха с нетърпение почти година – концертът, на който се навършват 40 години от създаването на VADER. Техните колеги от WARSIDE и BIO-CANCER бяха групите, определени да ги подгреят. Мястото на провеждането бе добре познатият ни клуб Mixtape 5. 

Наближавайки началния час за метъл шоуто, аудиторията се събираше пред входа на клуба. Събитието започна точно на време, както бе обявено, и пропускането на хората също се случваше лесно и експедитивно.  

Първата подгряваща група бе WARSIDE. Френските дет метъл музиканти подобаващо подгряха още насъбиращите се фенове. Тяхното изпълнение бе изпълнено с много енергия, емоция и страст към качествения и жив дет метъл. За около половин час публиката бе приятно изненада, приповдигната и заредена с настроение, очакваща следващата група – гърците BIO-CANCER. 

Те, на свой ред появявайки се на сцената, разцепиха със своето представяне. Тяхното изпълнение бе взривяващо, музиката им бе изпълнена с много сила, интензивност и въодушевление. Музикантите изпяха и изсвириха доста широк спектър от своето творчество и оставиха публиката в нетърпеливо очакване на ветераните от VADER.  

Най-накрая настъпи моментът, за който мнозина чакаха вече толкова време… Полските дет метъл титани VADER излязоха на сцената и започнаха веднага с мощен заряд своето шоу. Няма толкова силни думи да опишат импозантността, мощта, професионализма и върховната музика, които всички присъстващи на събитието съпреживяха. Музикантите оставиха без дъх всички присъстващи, разтърсвайки и разбивайки със своите хитове, публиката скандираше името на групата и бе изпаднала в абсолютен музикален екстаз. Питер и компания зарадваха всички присъстващи с парчета от най-известните и обичани албуми. 

През цялото време той общуваше активно с публиката, създавайки невероятното усещане за близост и сплотеност – всички, обичащи този вид музика, са едно голямо семейство. 

Освен че групата чества 40-годишен юбилей от съществуването си, има още един втори такъв – 20 години от последния им концерт тук в София. След обявяването на този факт Питер накара феновете да избухнат с поредната класика, която той и останалите от групата изсвириха. Вечерта бе изпълнена с много емоции, експлозивност и титанично звучене. Присъстващите избухваха в скандирания след всяко изпълнено парче, набързо се организира мошпит в средата на залата и всички желаещи се включиха в него. След около час и половина невероятна музика и емоционален заряд сетът на полските музиканти приключи и макар, че никой не искаше концертът да завърши, всички се разотидоха с абсолютната и окончателна убеденост че нямат търпение и ще броят дните и месеците, докато видят пак титаните от VADER. 

Малко са музикантите от висотата и класата на VADER. Емоцията, зарядът, силата и високият професионализъм определят и поставят бандата на едно от първите места в стила им. Мога само да добавя, че за мен бе чест да присъствам на такова грандиозно и мащабно шоу, което ще се помни и ще отеква във времето още много дълго.   

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото