Участвайте в създаването на обложката на новия албум на THE SMASHING PUMPKINS

ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НА НОВИЯ АЛБУМ ‘OCEANIA’ THE SMASHING PUMPKINS КАНЯТ ФЕНОВЕТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ ОНЛАЙН МРЕЖИТЕ ДА СЪЗДАДАТ ОБЛОЖКА НА АЛБУМА, ВДЪХНОВЕНА ОТ ПЕСНИТЕ В ‘OCEANIA’

„ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ОКЕАНИЯ“. THE SMASHING PUMPKINS канят феновете си да направят това с 13-те песни от техния нов албум OCEANIA, който излиза на 18 юни от Martha’s Music/EMI Label Services/Caroline Distribution. В България продукцията излиза от Анимато мюзик.

Дългогодишни почитатели на визуалните изкуства, в това число и легендарните им клипове и незабравими обложки на албуми, THE SMASHING PUMPKINS искат да събудят креативността на феновете си и да подтикнат слушателите си да визуализират всяка една от песните в албума само чрез заглавието й.

Това е идеята, която стои зад новата им инициатива в социалните медии, където феновете могат да създадат своя собствена визуална представа за всяко едно от 13-те парчета от албума, да я тагнат с #SPoceania и да я споделят в някоя от следните мрежи: Instagram, Pinterest, Deviantart Facebook или Twitter. THE SMASHING PUMPKINS също ще споделят, харесват и препращат визиите в официалните си страници и някои от създадените образи могат да финишират в официалния сайт на групата.

Творците могат да използват снимки, графики, дизайн, рисунки и думи, за да опишат и изобразят как си представят песните от OCEANIA : “Quasar,” “Panopticon,” “The Celestials,” “Violet Rays,” “My Love is Winter,” “One Diamond, One Heart,” “Pinwheels,” “Oceania,” “Pale Horse,” “The Chimera,” “Glissandra,” “Inkless” и “Wildflower.” За повече информация за кампанията, моля посетете: http://www.smashingpumpkins.com/oceania/imagine-oceania/.

THE SMASHING PUMPKINS се съюзиха също с фотографския блог JPGMAG.com, за да пуснат там първото фото предизвикателството към феновете си: http://jpgmag.com/blog/2012/05/smashing-pumpkins-oceania.html. Феновете трябва да публикуват снимки за всяко едно от 13-те заглавия на песните, като накрая ще бъдат избрани 13 снимки – по една от изпратените към съответното парче и компилирани в плакат, който ще бъде изпечатан в лимитиран тираж и подписан от групата.

OCEANIA е записан в личното студио на певеца/китарист BILLY CORGAN в Чикаго, заедно с останалите членове на групата: китариста JEFF SCHROEDER, барабаниста MIKE BYRNE и басиста/вокалист NICOLE FIORENTINO. Силната колекция от 13 песни е продуцирана от Corgan и Bjorn Thorsrud и миксирана от David Bottrill. Това е седмият студиен проект на THE SMASHING PUMPKINS’ и е вид „албум в албума“, тъй като е част от тяхната творба-в-развитие-от-44-песни, наречена TEARGARDEN BY KALEIDYSCOPE.

Ето и съдържанието на новия албум OCEANIA:

Quasar
Panopticon
The Celestials
Violet Rays
My Love is Winter
One Diamond, One Heart
Pinwheels
Oceania
Pale Horse
The Chimera
Glissandra
Inkless
Wildflower

За The Smashing Pumpkins:
The Smashing Pumpkins имат основополагащо значение в историята на съвременната музика с продажбите си от над 30 000 000 албума и многобройните си награди Grammy. Създадени в Чикаго през 1988 г., те издават Gish – техният изключително значим (и платинен) дебют от 1991 г., който е последван от още платинени и мулти-платинени албуми, сред които и девет пъти платинения Mellon Collie And The Infinite Sadness и четири пъти платинения Siamese Dream, както и Adore (от 1998 г., с платинен статус). Основополагащите хитове на бандата задават основната линия на съвременната алтернативна музика и продължават да същестуват в ефира на рок радиостанциите, като оказват влияние и на най-новото поколение. През 2007 г. The Pumpkins се завръщат с техния шести албум Zeitgeist. От тогава насам те не слизат от гребена на музикалната вълна и новите технологии с многобройните си онлайн издания.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото