TREES OF ETERNITY с дебютен албум

treesofeternity

TREES OF ETERNITY са страничен проект на китариста Juha Raivio познат ни от SWALLOW THE SUN. Групата съобщава, че въпреки трагичното събитие, което ги сполетя тази пролет (смъртта на вокалистката им Aleah Stanbridge) те са довели до край работата върху дебютния си албум. Заглавието му е „Hour of the Nightingale“ и ще бъде издаден на 11 ноември чрез Svart. По-долу можете да видите и лирик видеото към песента „Broken Mirror“. В него се появяват Fredrik и Mattias Norrman от OCTOBER TIDE, ех-KATATONIA, които в албума свирят на китара и бас, както и Kai Hahto (NIGHTWISH, WINTERSUN, ex-SWALLOW THE SUN), на барабаните.

Изявлението на Juha по този повод е следното:

„Скъпи приятели! Дойде този ден, когато можем да започнем празник в чест на музиката, текстовете и живота на нашата прекрасна Кралица, която така трагично и внезапно си отиде от нас по звездния мост и напусна този свят толкова млада… Със сълзи на очи, но със сърце биещо в горд и победоносен ритъм най-накрая мога да ви съобщя, че нашият дългоочакван албум ’Hour of the Nightingale“ ще види светлина по целия свят на 11 ноември чрез Svart Records, а предварителните поръчки ще стартират на 29 август.

Предлагам на вашето внимание прекрасния сингъл ‘Broken Mirror’ и много красивото и трогателно видео с текст, написан за тази песен от Vesa Ranta.

В края на краищата няма такива думи, които да могат да опишат тежкото бреме на тъмнината или лъчите на най-ярката светлина, които са заключени в музиката и текстовете на този албум. В много отношения той се оказа най-важният албум, който съм правил в живота си, и ние всички бяхме влюбени в него от първата до последната нота, когато го съчинявахме.

Що се отнася до Aleah… Никога не съм срещал човек и музикант, който да е имал по-близка връзка с емоцията и душата на всяка нота и всяка дума, която тя пишеше или пееше. Тя искаше нейната музика и текстове да са на 110% честни и правдиви, и нищо по-малко не я устройваше. Музиката беше нейната религия и страст, вратата към нейната душа и повече. В света повече никога няма да има друг автор или глас, който да може да превърне деня в най-мрачната нощ, а тъмнината – в ослепителна светлина само с една дума или шепот.

Бяхме мног огорди с това, че записваме ‘Hour of the Nightingale’ заедн с нашите приятели и изумителни музиканти Kai Hahto, Fredrik и Mattias Norrman, които вложиха в този албум цялата си душа. Когато още един добър приятел Jens Bogren стана продуцент, звукорежисьор, инженер по смесването и мастеринга ние бяхме готови да представим тази музика на света и да я донесем до всеки от вас. За съжаление това така и не се случи… Но сега най-накрая можем да започнем това дълго пътешествие и да отдадем дължимото на нашата Кралица и вокалистка Aleah Stanbridge, чийто думи и музика ще живеят вечно.

Моето сърце почерня и се разби след трагичната загуба на Aleah, но всеки път, когато слушам нейния глас в тези песни, нещо пронизва тъмнината, подобно на горяща стрела. Надявам се този албум да окаже върху вас същото въздействие, за да не пада сянка на пътя ви и да ви даде малко утеха и покой.

Искам да благодаря на всички вас, че проявихте такава любов към Aleah след нейната смърт. Приятели, това наследство тепърва започва, гласът на ангела звучи в часа на славея. Бог да ви пази.“

Aleah Stanbridge умира от рак на 18 април на 39 години. Kai Hahto е неин приятел. Освен в TREES OF ETERNITY, тя изпълнява женските вокали в последните три албума на SWALLOW THE SUN, а също в албума на AMORPHIS “Under The Red Cloud” (2015).

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото