gothicfest2016

 

Благодарение на упоритостта и ентусиазма на Велик Капсъзов четвъртото подред издание на Gothic Fest Sofia 2016 ще стане факт на 29 октомври. Мястото, което ще приюти всички нюанси на черното тази година е столичният клуб Live & Loud. Артистите заявили участие до момента са:

SHIV-R
Това е австралийски индъстриъл проект от Сидни (Австралия). Групата е основана от Lee Bulig, Pete Crane и жена му Wendy Crane. Shiv-R бързо започват да натрупват популярност след като правят турнета с групи като Hanzel und Gretyl, Combichrist и Hocico.Музиката им се отличава с мрачно и сурово звучене, смесвайки индъстръстриъл и рок до степен на музикална лудост.
Повече за групата тук:
Facebook page
Shiv-R 

KING SATAN
Финският проект KING SATAN е основан през 2015г. от King Aleister Satan, познат на блек метъл феновете като fra Zetekh, лидер на хаосистите Saturnian Mist. Негови съмишленици в KING SATAN са John Oscar Dee и Captain Veisalgia. Групата умело успява да смеси индъстриал и E.B.M, като са силно повлияни и от екстремните влияния в метъла. Окултизъм, психология и духовна анархия ще ни залеят. King Aleister Satan винаги залага на ефектно сценично шоу, за което обикновено привлича и много странични артисти. Групата ще представи и за първи път на живо дебютния си албум върху, който работи.
Официални ресурси на проекта:
Facebook page
KING SATAN

THE CURE TRIBUTE BAND FROM SOFIA
Бандата е създадена в началото на 2016 от AnhX – вокали/китари/програми, Jitsata – бас, и Vlad – loops. Момчетата бързо набират инерция и вече имат няколко участия зад гърба си.
Повече информация тук.

GORE
„Gore“ e electro-darkwave група от Utrera, Sevilla (Испания).
Основана е през 2013 година като солов проект на Lidia Gore. Проектът умело успява да смеси няколко различни стила като Industrial, Synth Pop и Darkwave.
Издава първия си албум “13“ през 2015г., последвано от турне в Испания.
Facebook page
GORE

PSYCHO VISION
Psycho Vision отдавна се подвизават на българската ъндърграунд сцена, а това ще е третото им участие на софийския Gothic Fest. Както казва любим герой: „Колкото повече, толкова повече.“ Лично аз обожавам откровения им агресивен стил, а зад микрофона е DY, познат на блек метъл обществото и от участието му в Serpentine Creation като Gormoth Iscariot. Момчетата не спират да еволюират и определено ще има с какво да ни изненадат.
Facebook page

LOVNBLACK LATEX DESIGNS
На четвъртото издание на Gothic Fest Sofia, ще станем свидетели също и на спиращо дъха модно ревю. Дизайнерите от LovnBlack Latex Designs ще ви представят умопомрачително латекс шоу. Седем очарователни алтернативни модела ще разкрият тайната и красотата на материята latex, като ни пренесат отвъд границата на сексапила.

Повече за LOVNBLACK LATEX DESIGNS:
Facebook page
Lovnblack Latex Designs

Ще има и AFTER PARTY по време, на което за вашето мрачно настроение ще се грижат Dj Magistus и dj DizzDark.

Не ви остава нищо друго, освен да започнете да стягате тоалетите и да си отбележите в календарите 29 октомври като специален за вас ден/нощ, защото това ще е събитието, което отново ще обедини всички мрачни твари, търсещи малко покой за душите си. Както и да останете с нас за още новини и подробности, свързани с предстоящият Gothic Fest Sofia 2016.