Тicketswap, световният лидер за вторична продажба на билети за събития, идва и в България в партньорство с Fest Team.

Като организатор на едни от най-големите събития у нас, Fest Team често получават потребителски въпроси, свързани с билети за техни събития между които: „Как мога да продам своя билет, защото не мога да присъствам на концерта?”, “Билетите са изчерпани, но може ли да се намери само още един?”, “Закупих билет от трето лице, но как да съм сигурен, че е оригинален?“ и още много от този вид.

Стартира дългоочаквано партньорство между Fest Team, Ticketstation и световната платформа за вторичен билетен пазар – Тicketswap: https://www.ticketswap.com. Платформата, утвърдена и добре позната на меломаните в цял свят, осигурява лесна и най-важното – сигурна препродажба на излишни билети или екстра възможност за потребителите да се сдобият с билет, дори и след като официалните продажби са приключили или събитието е изцяло разпродадено.

Как работи?

Ticketstation и Ticketswap интегрират собствените си платформи, така че валидността на билетите в продажба на вторичния билетен пазар се проверяват автоматично и в реално време. Когато даден потребител анонсира, че има билет за продажба, той автоматично се деактивира до закупуването му от друго лице. Едва след успешна покупка от нов потребител, се генерира чисто нов билет с нов QR-код и с новите данни на получателя. Остава и физическата възможност, ако продавачът не успее да продаде своя билет преди събитието или пък – размисли, той може да го спре от продажба и да го използва отново лично за себе си.

Ticketswap е:

  • безопасeн – благодарение на партньорството между двете платформи, билетите преминават проверка и са 100% валидни.
  • справедлив – лоялната ценова политика, която защитава купувачите от надценяване, като надценката е сведена до не повече 20% от първоначалната продажна цена, обявена върху билета, който се продава.
  • сигурен – системата SecureSwap осъществява автоматична смяна на имената, генерира нов билет и автоматично деактивира стария.

комисион се начислява само при успешна покупко-продажба и е в размер на 5%, който се приспада по равно и от двете страни.