Дългоочакваният концерт на емблематичните THERION, които покориха сцената и феновете, се случи на 6.2.2024 г. в столичния клуб Joy Station в Студентски град. Събитието беше добавено от шведските симфометъл легенди в тяхното турне „Leviathan Tour 2024“ в подкрепа на трилогията „Leviathan“.

Преди тяхната грандиозна поява, обаче пред нарастващата като брой публика се яви Tsena Koev с групата си. Талантливите музиканти, начело с певицата, представиха песни от пилотния ѝ албум „Emotions In A Jar“, както и от все още неиздадения „Storm In a Human Form“, който официално ще излезе тази година. Специален гост на групата беше Никола Здравков от КИКИМОРА. Музикантите демонстрираха тотално себераздаване, хъс, желание за изява и направиха всичко възможно, за да представят музиката си по най-добрия начин. След стилното изпълнение на Tsena Koev всички нетърпеливо очаквахa появата на величавите THERION.

Появата им на сцената бе подобаваща с изпълнението на завладяващата „Blood Of Kingu“, След това последва „Ruler Of Tamag“, която размечта наелектризираната публика, загатвайки какво предстои да се чуе и види. Музикантите представиха на феновете невероятен асортимент от по-нови, но също така и по-стари песни, от различни етапи на развитието на групата.

Атмосферата, която THERION сътвориха със сценичното си присъствие, беше уникална. Те потопиха феновете в техния прекрасен свят, изпълнен с лирика, чувства и същевременно наситен с готовност за битки и приключения. Емоциите, през които преминаха всички присъстващи, бяха всепоглъщащи и силни. От готовност за силни изживявания и героични битки до изгаряща всичко по пътя си вечна любов. От „Twilights Of The Gods“, „Asgard“ до „Mon Amour, Mon Ami“ и „Siren Of The Woods“ всички станаха част от приключението, наречено THERION. От моментите на героизъм до тези на лиричност и сладка забрава THERION е група, която трябва да се съпреживее и сподели с близки и скъпи хора, за да стане възможно емоцията да бъде изпитана изцяло и всепоглъщащо. Безкомпромисното им симфонично звучене покори публиката, която изригваше в гръмки аплодисменти след всяко тяхно изпълнение. Невероятното приключение, през което групата преведе всички присъстващи, приключи с два биса, като последният от тях бе със знаковата им песен „To Mega Therion“.

Бих завършила с думите, че THERION са група, която влиза в душата, провокира и разчувства, извличайки неподозирани усещания от всеки, който се докосне до нея. И всичко, което остава след такова събитие, е мечтите за следваща среща с тези невероятни музиканти.

 

ГАЛЕРИИ


THERION

TSENA KOEV