The Sisters of Mercy овладяват изкуството на тъмния и злокобен рок през 1985 със своя значим албум “First And Last And Always”първия им запис през голям лейбъл. В чест на 30-годишнината на албума “First And Last And Always” Rhino издават бокс сет от плочи, който включва оригиналния албум, заедно с три EP-та от тази ера : Body And Soul”, “No Time To Cry” и “Walk Away”.

Изданието “First And Last And Always Era Vinyl Collection” ще е налично в музикалните магазини от 24-ти юли. Колекцията включва четири 180-грамови винили с детайлно пресъздадени обложки, сложени в ефектен картонен калъф. В същия ден сетът ще бъде издаден и дигитално. Албумът и EP-тата ще бъдат налични за даунлоуд и като колекция, и индивидуално.

Когато подписват с WEA през май 1984, групата The Sisters Of Mercy се състои от Andrew Eldritch (вокали), Gary Marx и Wayne Hussey (китари), Craig Adams (бас) и дръм машина на име Doktor Avalanche. Първото издание на бандата през лейбъла е 12-инчовото EP “Body and Soul”. Eldritch веднъж описва изданието като „рай, в който всички са на наркотици”. Две от 4-те парчета –  “Body Electric” (версия 1984) и “Afterhours” – са налични само в оригиналната 12-инчова плоча. Сега, чрез новите издания, тези песни ще излязат и в дигитален формат за пръв път.

През март 1985, почти година след излизането на “Body And Soul”, The Sisters of Mercy издават своя емблематичен албум “First and Last and Always”. Той стига номер 14 в националната класация за албуми в родната Великобритания. Сред забележителните парчета в записа са “Marian”, “Rock And A Hard Place”, както и зловещата песен “Black Planet”, която е издадена като сингъл в Съединените Щати и дори е придружена от промо видео на бандата, която пътува из Лос Анжелис в Monkee Mobile. Въпреки че записът е приеман от готик рок културата с ентусиазъм, Eldritch отхвърля готическото определение, казвайки че бандата има повече общо с класическия рок от 60-те и 70-те, отколкото с пост-пънк сцената в ранните ‘80.

В колекцията са включени и два сингъла от “First and Last and Always”, които  първоначално са издадени на 12-инчови сингли с няколко Б-страни. “Walk Away” е подкрепена от “Poison Door” и “On The Wire”. Следва “No Time To Cry”, с Б-страни “Blood Money” and “Bury Me Deep.”

FIRST LAST AND ALWAYS ERA VINYL COLLECTION

sisters of mercy_1985First And Last And Always

Трак лист

Side One

 1. “Black Planet”
 2. “Walk Away”
 3. “No Time To Cry”
 4. “A Rock And A Hard Place”
 5. “Marian”
 6. Side Two
 7. “First And Last And Always”
 8. “Possession”
 9. “Nine While Nine”
 10. “Logic” Body And Soul
 11. Side One
 12. Трак лист
 13. 10. “Some Kind Of Stranger”
 1. “Body And Soul”
 2. “Body Electric” (1984 version)
 3. Side Two
 4. “Train”
 5. “Afterhours”            Трак лист 
 6. Side One
 7. Walk Away
 1. “Walk Away”Side Two
 2. “Poison Door”
 3. “On The Wire”No Time To CrySide One
 1. “No Time To Cry”Side Two
 2. “Blood Money”
 3. “Bury Me Deep”