THE AMITY AFFLICTION обявиха името на новия си албум

Австралийците The Amity Affliction, избрани от списание ‘Alternative Press’ за една от топ 100-те банди, които задължително трябва да бъде чута през 2012 година, са готови с дебютния си за Roadrunner Records албум, ‘Chasing Ghosts’.

‘Chasing Ghosts’ ще излезе на музикалния пазар на 17 септември. Той е последовател на предишния албум на бандата ‘Youngbloods’. The Amity Affliction са работили в студиото с продуцента Michael “Elvis” Baskette (Blessthefall, Incubus), а фронтменът Joel Birch хвърля малко светлина върху това как е вървял творческия процес, заявявайки:

Да работим с Elvis се оказа най-якото преживяване за Amity, откакто започнахме да правим записи за първи път преди осем години. Невероятно е. А освен това подходихме към този запис много по-подготвени, откогато и да било преди, така че всичко е наистина много много добре.

След това Birch добавя:

Много харесваме новите песни. Имам усещането, че стана цял един запис със страхотни парчета в него, които обичаме много, всяко едно от тях, а това не се е случвало досега. Най-накрая написахме албум, с който да се гордеем от началото до самия му край, без пълнежи в него.

Певецът коментира също и насоката на текстовете в ‘Chasing Ghosts’. разкривайки:

Опитах се да излея мислите си по начин, по който да могат да достигнат до хората на едно по-лично ниво в сравнение с ‘Youngbloods’ и съм горд, че същността и дълбочината не са се изгубили или разводнили.

‘Alternative Press‘ похвали групата за нейния “брутално честен похват” и заявява:

Може да загубите колкото време искате да слагате етикети като пост-хардкор, скриймкор или метълкор на австралийския квинтет, но това, което е от значение е, че те пишат искрени песни с тонове хващащи рифове, а някои от тях сериозно хапят.

Loudwire.com също посочва похвата на бандата да “смесва як хардкор и мелодичен рок с пищящи вокали”, а ARTISTdirect даде висока оценка на групата като “Модерен хеви метъл и то от най-добрия… Amity Affliction е най-вълнуващата банда на 2012 година.”

Албумът ‘Chasing Ghosts’ на The Amity Affliction ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music International.

‘Chasing Ghosts’  траклист:

1. Chasing Ghosts
2. Life Underground
3. RIP Bon
4. Open Letter
5. Greens Avenue
6. I Heart H.C.
7. Flowerbomb
8. Pabst Blue Ribbon On Ice
9. Geof Sux 666
10. Bondi St Blues

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото