Черен ден за метъл музиката

Днес сутринта тъжно гледах датата и търсех в спомените си нещо, което да разведри този ден и огромната празнота, която остави в мен преди цели шестнадесет години. Години, в които не спрях да обичам, благоговея и се възхищавам на гения на Chuck Schuldiner. Пуснах си DEATH, както си му е реда – все още усещам загубата.

Отново отправям поклон пред този светъл човек.

Часове след това положението е още по-лошо – още един голям музикант е напуснал този свят преждевременно.

Приятели и колеги на Warrel Dane съобщават във фейсбук за неговата кончина. Огромният глас на NEVERMORE и SANCTUARY е спрял да пее завинаги днес, само на 56 години. По неофициална информация причината за смъртта е инфаркт. Warrel страдаше от диабет и имаше проблеми със здравето, но въпреки това работеше до последно по соловия си проект с бразилски музиканти. Сърдечният удар е настъпил по време на записите на вокалните партии в него.

Молим се да не е вярно!

Почивайте в мир, легенди!

 

warrel dane rip

 

  1. #1 написан от UnholyUnion (преди 6 години)
  2. #2 написан от Black Adder (преди 6 години)

    Ужасна новина! Светла му памет! 13.12. ще остане завинаги черна дата, двама велики творци с невероятен талант и самобитен подход в музиката угаснаха на този ден.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото