Стоунър бандата NIGHTSTALKER – хедлайнер на „Wild Child Rock Festival”.

Nightstalker

Nightstalker

Култовата стоунър банда NIGHTSTALKER е новият хедлайнър на първия ден на „Wild Child Rock Festival”.

Стечение на обстоятелства доведе до промени в програмата в късните часове на 20 юли на „Wild Child Rock Festival”. Изненадващ друг ангажимент на СВЕТЛЬО & THE LEGENDS обаче не свари организаторите неподготвени. Вече можем да потвърдим новия хедлайнър в съботната вечер, който ще замести Хиподилския фронтмен! Това е гръцката група NIGHTSTALKER.

Те са пионери на стоунър сцената на Балканите. Макар и момчетата да странят от стиловия етикет, фактите сочат, че бандата им е първата, която забива в този стил по нашите географски ширини. Създадена през 1989г,  групата получава признание в по-големи мащаби и в пъти повече внимание днес, когато стилът е в апогея си.

В южната съседка течението седемдесетарски рок, без по онова време да му е сложено някое от определенията „стоунър”, „слъдж”, или „дуум”, повеждат именно NIGHTSTALKER от Атина, още в края на 80-те. Те дори, което ще изненада мнозина, успяват да свирят в България два пъти! В София през 1991г., както и в Благоевград две години по-късно. И за двата концерта е виновен Ясен Петров, който е близък приятел на момчетата, и по-точно на басиста на групата Andreas Lagios, познат ни от дългогодишната си служба в ROTTING CHRIST. Майсторът на дебелите струни обаче се раздели с последните миналата година.

В момента NIGHTSTALKER са на европейско турне, на което продължават представянето на актуалния албум „Dead Rock Commandos”, който излезе миналата година чрез американския лейбъл „Small Stone Records”.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото