Станаха ясни финалистите за София в Jagermeister – Kavarna Battle of the bands

7 банди се класираха за финалите в София на Jagermeister-Kavarna Battle of the Bands! Те ще свирят в клуб Rock It на 5 април от 19:00 часа! А ето и списъка с техните имена:

Първи в списъка се нареждат симфоник/дуум/ готик метъл групата AEGONIA. В началото започват да свирят единствено за удоволствие, основно инструментали, като никой от тях дори не си е помислял за стартирането на проект-а Aegonia. Извън обичайните кратки идеи, които свирят в последствие започват да сглобяват и да създават песни дори и само като инструментали. Нещата започват да се развиват и с тях идва ред и на текстовете. В даден момент групата осъзнава, че те са свързани помежду си и така идва легендата за Ендориел, която по късно прераства в книга по първия албум на групата- „Забравената песен“.

На второ място се нарежда още една банда със симфоник метъл звучене- BENDIDA. Бандата, която носи името на тракийската богиня на луната-Бендида. Групата стартира през 2008 година. След присъединяването на новата им вокалистка Кремена, представят първия си видео клип към песента „Prince of The Ice“. Приказността им не спира до тук и малко по- късно идва ред на следващия им видео клип, който разказва историята на вещицата и дявола-„Witch and the Devil“. В момента работят по първия си студен албум, за който ви готвят интересен подбор от песни и много други изненади.

Трети са ERIDAN. Рок групата е създадена от Иво Икономов и Димо Тодоров през 2001 г. Двамата са бивши членове на Конкурент, а басистът Икономов е свирил още в Импулс, FDB, VSA, дует Ритон и други. Вокалът е Павлин Манев,а барабаниста- Стоян Петров.Двамата са професионални музиканти и имат множество участия. Една интересна музикална формация повлияна от групи като Deep Purple,Whitesnake,Black Sabbath и други велики музиканти.

Следва една млада е свежа група, която  ще ви представи модерното звучене на хард рока и алтернатив метъла- FULL CIRCLE. Групата тепърва набира сила и в момента готви своя първи дългосвирещ албум. Не отдавна ви писахме за тях и новите 4 парчета, които пуснаха от албума. Две от тях останаха за постоянно слушане, а другите бяха само за 48 часа! Основната им идея е да запознаят хората  с новото звучене на групата и да достигнат до повечето от вас чрез своята музика.

Следва групата, която слага края на дъжда (надявам се и на снега). На пето място се нареждат PSS. Отново една страхотна група, която има различно звучене и дава своя принос на рок музиката у нас. Всичко започва през 2005 г. в Солун с един “обикновен” училищен проект, озаглавен Way Out,  по-късно е преименуван на Pimp Switch Sequence (PSS). Новото име идва по време на една разходка към връх Олимп. То символизира желанието на рокаджиите да върнат аналоговито звучене с истински инструменти от времената, когато рок музиката е била неделима част от ежедневието – там където ѝ е мястото. Определят себе си като хард рок група – едно напълно уместно обобщение за темперамента, амбициозността и музикалността на младите музиканти.

Предпоследната група е RICH COMPANY. Историята на групата започва през пролетта на 2012г. Румен Антов , Ивайло Петров и Венелин Цветков, решават да създадат нов музикален продукт и започват усилен творчески процес.  Музикантите творят собствената си музика със забележителна креативност и актуално за меломаните звучене. Стилът на бандата не може да бъде определен еднозначно. В него се забелязват богати съчетания от разнообразно сливащи се настроения – има power, heavy, progressive, new metal, trash, красиви баладични хармонии в съчетание с “красотата” на заобикалящата ни агресивна действителност. Смесица от лирични и експлозивни вокали – настръхващи кожата на слушателя и достигащи до сетивата на настроението. Музикалните композиции са на роден (български) език.

И на последно място в челната седмица се нареждат- YUVIGI. Ювиги е българска прогресив метъл група, чието звучене е енергична смесица от тежък звук и традиционни български мотиви, разбъркани с не дотам традиционни музикални размери. През 2009 групата записва първите си сингли – „Бягство“ и „Последният прозорец“, а няколко месеца по-късно излиза и дебютният им албум – „Сива пустиня“. На 10.11.2012 г. излиза и вторият им албум, озаглавен „От първо лице“. Деветте композиции в голямата си част пресъздават истински случки и емоции, преживени и разказани през погледа на момчетата от групата.

10430427_793132327445625_7506493897722544756_n

 

 1. #1 написан от meh (преди 5 години)

  Как допускат бивши членове на Конкурент(една непонятно лоша група) от вече изградена група на Battle of The Bands въобще?
  Същото се отнася за Ювиги?
  Всичките групи с изключение на Full Circle спокойно могат да си свирят и без да участват на Battle of The Bands, но нещата са толкова явно нагласени и всичко е такава шуробаджанащина, че съм удивен как някой си прави труда да пише статия за това. Явно Каварна ще се превръща в обикновен старчески мотосъбор.

 2. #2 написан от Geri (преди 5 години)

  Добре де, Еридан нали участваха и миналата година и свириха в Каварна? Сега защо са пак там? Или ще ги налагат докато ни омръзнат? Ако и тая година ги изпратят е ясна работата. Жалко за другите банди, добри са – но всичко е ясно.

 3. #3 написан от janet (преди 5 години)

  Странно какъв коментар да добавя. Като музикален педагог е голямо разочарование да прочета за участието на групи пеещи изключително фалшиво и с тотално отсъствие на каквото и да е чувство за ритмичност. За така наречената им музикална подготовка не може и дума да се отваря. Монотонност и „пеене“ оприличаващо се повече на кучешки лай, отколкото на пеене.“Очакваме десетото лято на здрав рок да ни зарадва с две нови открития“. За какъв конкурс говорим и за какви открития при условие, че организаторите нарушават още от началото създадените от тях правила. Групи, до болка познати и отдавна обезличени – просто толкова си могат, вместо нови такива опитващи се да се държат и свирят като утвърдените вече професионалисти. Жалко, много жалко за десетките наистина добри млади рок групи, които с неподправеност и ентусиазъм биха предложили много повече.

 4. #4 написан от Дръмъра (преди 5 години)

  Аз подкрепям и трите по-горни коментара!!!

 5. #5 написан от Росен (преди 5 години)
 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото