SORCERER се възраждат

sorcerer

Шведите SORCERER, едни от пионерите на шведския Epic Doom метъл се възраждат. За това е обявил лейбълът Metal Blade, който е подписал договор с тях за издаването на нов албум през тази година.

Албумът е със заглавие „In The Shadow Of The Inverted Cross“ и ще излезе на 20 март на CD, на винил и в цифров вид. Обложка, сет лист, както и пилотно видео към композицията „In The Shadow Of The Inverted Cross“ можете да видите по-долу.

Ето какво споделят самите SORCERER:

„Гордеем се с договора, който подписахме с Metal Blade, дом на много групи, които са ни вдъхновили да започнем да се занимаваме с музика. С албума си ‘In The Shadow Of The Inverted Cross’ се надяваме да продължим от мястото, на което спряхме преди много години. Изключително сме благодарни на феновете, които ни подкрепяха през всички тези години. Вдъхновихме се да създадем този албум и нямаме търпение да се срещнем с всички вас на концерти и фестивали в близко бъдеще.“

SORCERER се появяват в Швеция в края на 80-те и стават една от първите групи, чийто стил бива определен като Epic Doom Metal. Заедно с CANDLEMASS, сцената по това време се е представяла само още от SOLITUDE AETURNUS, WHILE HEAVEN WEPT и SORCERER.

За своето съществуване SORCERER издават два касетъчни албума, които бързо стават култова ъндърграунд класика, причисляващи ги към най-добрите образци на метъл музиката за онова време. През 1992г. след много промени в състава, групата се разпада, но част от членовете й стават известни в други групи. Басистът Johnny Hagel се присъединява към TIAMAT, а по-късно към SUNDOWN. Вокалистът Anders Engberg си създава име в прог-пауър метъла, участвайки в групите LION’S SHARE, TWILIGHT и SECTION A.

През есента на 2010г. членовете на SORCERER решават да възкресят групата с едно участие на немския фестивал “Hammer Of Doom”, а година по-късно на фестивала “Up The Hammers” в Атина. Двата им гига се приемат много позитивно и музикантите започват да обмислят написването на нов албум. Процесът на неговото създаване отнема повече от две години, но резултатът е епик-дуум метъл в най-чист вид.

Със събирането на всички късчета в едно цяло и подготовката за миксиране и мастеринг се е занимавал барабанистът Robert Iversen, който се явява и успешен звукоинженер. Мастеринга на албума е направил Jens Bogren (OPETH, AMON AMARTH, DEVIN TOWNSEND).

Имайки зад гърба си голям професионален опит и първокласна техника на свирене, членовете на SORCERER имат намерението да изпълняват епичен-дуум метъл още дълги години.

Сегашният състав на групата е:
Anders Engberg – вокал
Kristian Niemann – китара
Peter Hallgren – китара
Johnny Hagel – бас
Robert Iversen – барабани

sorcererintheshadow

 

Сет лист:
01. The Dark Tower Of The Sorcerer
02. Sumerian Script
03. Lake Of The Lost Souls
04. Excorcise The Demon
05. In The Shadow Of The Inverted Cross
06. Prayers For A King
07. The Gates Of Hell
08. Pagans Dance

 

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото