Седемнадесето издание на HARDCORE X-MASS

hardcore XMASS16-posterОтново е време за традиционния HARDCORE X-MASS – 17-тото поредно издание на най-стария ежегоден български ъндърграунд фестивал, ще се проведе на 17-ти декември в двете зали на Mixtape5 София. Това ще бъде най-мащабното и интересно издание за цялата 16-годишна история на Hardcore X-mass до сега!

Тази година подбора на групите е наистина много специален – освен традиционното събиране на ядрото на българската хардкор общност и най-активните групи през годината, ще се радваме на богато международно присъствие. Две групи от световна величина – представящи две различни поколения на Европейската хардкор сцена – абсолютните легенди Ryker’s и едно от най-горещите имена днес Risk It! Гости от Сърбия и Македония в лицето на Blankfile и Noviot Pochetok – още две топ имена от Балканската сцена. Освен тях още две много специални събирания специално за Hardcore X-mass 2016 – варненските олдскул метълкор герои Another Day се събират отново след 9-годишно отсъствие и може би най-дългоочаквания реюниън от много време насам: Face Up (или Vendetta преди да се казват Vendetta). Супер силната и натоварена година за Last Hope ще бъде отпразнувана подобаващо със специален сет. Redound и Bright Sight също ще представят новите си топли албуми, а началото на фестивала ще бъде поставено от едно по-ново и едно по-старо име от БГ-сцената – Blackmail и Cut Off. Всичко това и куп други интригуващи дейности в рамките на събитието.

И тази година, отново фестивала ще се проведе паралелно на две сцени, в двете зали на club *MIXTAPE 5*, като 11-те банди ще свирят последователно в рамките на 8 часа.

билети в мрежата на www.ticketlogic.bg

RYKER’S – една от най-емблематичните и значими групи в историята на европейската хардкор сцена идва за първи път в България! Най-накрая ще имаме възможността да чуем на живо всички добре познати класики, започвайки още от първите издания “Brothers Against Brother” и “First Blood”, до супер силния последен албум “Never Meant To Last”.

RISK IT! – от основаването си през 2009-та, за 7 години немските герои успяха да натрупат изключително богат опит и репутация: 2 албума, 2 ЕР-та, многобройни турнета и стотици концерти в цяла Европа и извън нея, а сега за първи път в и България! Съвсем спокойно можем да определим Risk It! като една от най-нашумелите топ банди от съвременната хардкор сцена в момента!

LAST HOPE – след отсъствие от миналогодишното издание на фестивала и натоварена година с нов албум и няколко турнета – 2016-та ще бъде подобаващо финализирана с още едно западноевропейско турне и участие на Hardcore X-mass 2016!

FACE UP се събират специално за HARDCORE X-MASS 2016! Една на от най-култовите български ъндърграунд групи и основоположници на софийската хардкор сцена се завръщат с ексклузивно шоу! Легендарната банда предшественик на днешните VENDETTA ще се представи в оригиналния си състав от ерата на класическия албум „Strength Remains“.

ANOTHER DAY – След 9-годишно отсъствие, варненската хардкор легенда Another Day се завръща на сцената и ще бъде част от HARDCORE X-MASS 2016!! Последния концерт на Another Day се случи през 2007-ма година, именно на HARDCORE X-MASS и сега, точно 9 години по-късно ще имаме шанса да ги видим отново в оригинален състав, включващ членове на Indignity, Outrage и Relief.

BLANKFILE – изключително ярките представители на новата вълна групи от днешната ъндърграунд сцена на Белград / Сърбия. Банда която много умело успява да смесва влияния от хардкор, мелодичен пънк рок и дори метълкор в автентичния си саунд. Имат и чисто ново видео към песен от последното им ЕР, а това което можем да очакваме да видим и чуем на живо от тях е едно супер енергично лайф-шоу.

NOVIOT POCHETOK – най-активната и утвърдена пънк-рок банда от Македония. С 4 албума и 5 европейски турнета зад гърба си, Noviot Pochetok идват в София за да представят последния си албум и супер енергичното си шоу на фестивала.

REDOUND – с чисто нов албум, който излезе токущо, съвсем логично ще видим софийските бийтдаун герои отново в „Mixtape 5“ на 17-ти Декември.

BRIGHT SIGHT също издадоха нов албум през Ноември и след това затаиха дъх за да избухат на Hardcore X-mass и да ни сервират обилна порция мелодичен БГ пънк-рок.

CUT OFF – старите муцуни се завръщат на Hardcore X-mass 2016, с освежени редици и нов материал, загрявайки за новия си албум през 2017.

BLACKMAIL набират все по-сериозна скорост напоследък, с нов материал и нов състав включващ в редиците на групата членове на B.F.D.M., Rejection и Melekh. На тях се пада честта да открият Hardcore X-mass 2016!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото