SASQUATCH сгазиха София!

SASQUATCH за пръв път в България. Тази група е такава тупалка, че свят ще ни се вие от рокенрол!…“
Думите, които голяма част от хората чували за стоунър, чакаха да прочетат доста време. И ето, 12 години след излизането на първия, едноименен албум на групата, те са в София. По покана на Wrong Fest. Клубът е Live&Loud, часът е около десет вечерта. А етикетът лепнат в заглавието на този концерт е SOLD OUT! Всичко е супер!

The Flying Detachment

Откриващи шоуто са The Flying Detachment. Родната стоунър рок гордост, появила се в последните две години. В Четата има ново попълнение – барабанистът Стоян Петров. Другите са си същите.
Заставам отпред, за да ги наблюдавам и слушам. Отбелязвам изключително доброто решение за тази платформа, или каквото и да е, пред сцената. Създава по-голямо отделяне на адреналин и желание за борба за живот у всеки, строил се в предните редици. Също така служи и като вид предупреждение „Звукът е такъв чук, че е опасно да си там и да запазиш слуха си!“
Наслаждавам се на преживяването около песен и половина, след което спирам с борбата, стара съм вече за първия ред. Live&Loud разбира се е тъпкан с рифове, фъзззззз, а екзалтацията в тълпата е в степен, в която е допустимо дори разливането на бира за четири лева и педесе’ стотинки без на никой да му пука. Страхотно е! Пълно е с хора, които се кефят и оценяват една от най-интересните и самобитни групи, които са чували. Всички са супер!

/Тук следва репортаж за това кой – колко цигари е пушил, кой посети тоалетната и кой успя да си вземе бира. Докато имаше бира./

 

Sasquatch

И настъпи време да ни настъпи и смаже Голямата Стъпка! Влизам вътре и първата ми мисъл е „Тези сега саундчек ли правят или имат намерение да свирят?““Ще свирят.“ ми отговаря друга мисъл.
Забиват и публиката подивява. Хората куфеят, мятат се, куфеят, бутат ме, настълват ми новите обувки от H&M, куфеят, хвърчат коса, пот, кофти бира на кофти цена. Хората викат, крещят, аз дочувам от някъде любимото ми по арт събития от този тип „Ебанье!“. Някъв тип се качва на сцената, не е ясно защо, говори нещо…не е ясно какво, скача върху пичовете на платформата, разбира се – пада малко след това. Онея (Sasquatch) бичат тръкфайтърски стоунър, всичко е супер, всички са супер.
На биса вече съм до изхода и се чудя някой от всички тези 220 човека няма ли да вдигне ръка и да каже, че това беше супер. Супер булшит. Като тоя текст. Но пък е SOLD OUT!

СНИМКИ

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото