ROPE SECT анонсират втория си албум

Германският пост-пънк проект Rope Sect ще издаде своя втори албум. Той носи името „Estrangement“ и ще бъде издаден на 17 май чрез Iron Bonehead Productions.

Албумът е мастериран от Mario Dahmen в студи „Liquid Aether“ и включва гост вокали от King Dude. Творбата ще е достъпна във формат на диск и плоча, като изданието и мърча към него ще са достъпни на датата на издаване.

„След скромния си дебют през 2017 година с EP-то „Personae Ingratae“, германците тихомълком съградиха забележителен списък с издания. Той е подчертан от масово приветствания дебютен албум от 2020 година „The Great Flood“ и EP-то „Proskynesis“ от 2022.

Бидейки несъмнено едно от уникалните имена в каталога на Iron Bonehead, злокобният минималистен детрок/пост-пънк на Rope Sect говори за мрака във всеки от нас. Простота, сила и трогателност идват в различни форми и Rope Sect са подсигурили своята с идиосинкратичен звук, който продължава да покорява нови слушатели сред хора с широк спектър от познания в музиката.

След по-електронните текстури в „Proskynesis“, с новия си албум „Estragement“ Rope Sect се завръщат към това да обогатят традиционния си звук. Албумът се състои от 8 песни и общо 43 минути музика. Творбата е подходящо структурирана за максимално вглъбяване и поглъщане – сумрачни във всеки аспект, отделните парчета се разгъват в щедри дължини, разкривайки зашеметяващо усещане за пространственост, което е еднакво чувствено и задушаващо. Групата наистина се завръща към онези плодородни полета на обсебваща интровертност, познати от „The Great Flood“ и ги разорават с фина нотка блясък, без да губят своя отчетлив lo-fi подход. Всичко това благодарение на блестящия мастеринг на Mario Dahmen в студио „Liquid Aether Audio“. По този начин „Estragement“ се усеща като утешителен запис заради своята интимност, но тайните му се гмуркат в дълбините на човешките преживявания, премълчани, но зловещи заради техния тих магнитуд.

Както винаги, Rope Sect подкрепят това аудио предзнаменование с тематични текстове. Като фабула, „Estrangement“ смътно е предистория на „Personae Ingratae“, изследвайки мисълта защо хората се чувстват (или биха се чувствали) отчуждени и се изолират от обществото и от тяхната собствена секта. Групата споделя: „Това може да се разглежда като отражение на всички руини, от които сме заобиколени. Нарастващото господство на песимизма над оптимизма, в един свят, който се е обрекъл, както и изразяване на чувство за непринадлежност и свързаната с това нужда да избягаме всичко това. Да живеем по собствени правила, в собствен малък свят, подминавайки всички предупредителни знаци за заблудата на човешкия вид.“ Албумът завършва съвсем подходящо и драматично с пулсиращото примирение на „Rope Of The Mundane Love“, в която гост вокалите изпълнява King Dude

Както винаги уникални и вървящи по свой собствен път с парадоксално все по-пламенни стъпки, Rope Sect рисуват трогателна картина на Отчуждението.“

Първият сингъл от „Estrangement“ се нарича „Revel In Disguise“ и може да го слушате долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото