Родните VOKYL с ново издание

Софийската прогресив дет метъл формация VOKYL зарадва вчера почитателите си с ново издание след цели две години мълчание. По случая момчетата излизат с доста изчерпателно изявление на своята Facebook страница, което, надяваме се, нямат нищо против да копираме тук:

Здравейте!
Дойде време да ви представим новите си парчета. Както винаги досега, работихме върху записа заедно с Владо Бочев от Zero Project Studio. Негово дело са също смесването и мастерингът. Песните не са нови и доста от вас вероятно са ги чували по концертите ни. Както сами ще установите, звучат по-различно от предходните ни записи. Това е и една от причините двойният сингъл да се нарича „Пропукване”. Избрахме този формат (нито EP, нито сингъл), тъй като много отдавна двете песни представляваха една типична за стила ни 10-минутна композиция. После обаче разделихме песните и сега всеки може да си ги слуша и заедно, и поотделно. Опитното ухо несъмнено ще долови приликите, върху които се базира общата концепция на парчетата, позволяваща те да бъдат записани и публикувани в пакет.
Записа финансирахме преди всичко със средства от концертни постъпления, продажби на дискове, mp3 тракове онлайн и тениски. Затова сме признателни на всички, които са ни подкрепили! Подразбира се, че ако продължите да го правите, ще ви подарим още музика. Това е целият смисъл.
Важно е да кажем и две-три думи за художественото оформление. Автор на мрачната и тормозеща въображението обложка е Пламена Барева. Благодарим ѝ.
И така, приятно слушане! Чакаме отзиви.

vokyl

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото