Световни рок и поп икони пред обектива на култови английски фотографи

Изключителни портрети на рок и поп икони, режисирани фотографии и документални кадри ще бъдат изложени в продължение на три месеца в столицата. Фотографии на едни от най-емблематичните звезди на световната музикална сцена, като Robbie Williams, Rihanna, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Amy Winehouse, James Hetfield /Metallica/, Kurt Cobain, AC/DC, Ozzy Osbourne и др. ще бъдат част от лимитираната фотографска селекция „Rock Voyeurs”. Тя ще съдържа изображения от британските гурута в музикалната фотография – Андрю Уитън, Анди Уилшер, Тони Уолискрофт и Пол Харис. Авторите на фотографиите ще посетят България, за да представят селекцията. По време на гостуването си те ще разкрият любопитни подробности, свързани с работата им. За феновете на рок и алтърнатив музиката, техните имената безспорно са познати, но историите зад всяка фотография ще изненадат дори и най-големите меломани. Заедно с изображенията на най-популярните звезди селекцията ще предложи и редки кадри на алтернативни икони като Тhom Yorke /Radiohead/, Zack de la Rocha /Rage Against The Machine/, Marilyn Manson, Stone Temple Pilots и др.

„Rock Voyeurs” избра да бъде разположена в най-новото място за забавление на София – Rossini. Свежа градина в сърцето на столицата, микс от различни музикални трендове, по вкуса на активния градски човек, ще посрещне всеки посетител на ул. „Славянска” 17. Ценителите ще имат шанс да закупят работи от уникалната селекция фотографии, всяка една подписана лично от авторите и в световен лимитиран тираж от 50 броя. Те ще могат да бъде поръчвани от България на www.iconicimages.bg от 23 май. Освен изложените в рамките на Rock Voyeurs, сайтът ще предложи и още редки кадри на звезди от световната музикална сцена.

Фотографиите ще бъдат достъпни за всички гости на Rossini от 23 май до 23 август 2013. „Rock Voyeurs” е първа от серията селекции на изображения на световни звезди, които предстои да бъдат представени в близките месеци пред българска публика.

Организатор на поредица е In the Frame – посредническа компания, чиято основна дейност е представянето на художествени продукти в сферата на визуалните изкуства. „Rock Voyeurs” е първият проект на компанията, с който се дава начало на нейната активност. Представител на фотографиите в България и организатор е продуцентът Иван Дойков.

За повече информация и въпроси – посетете официалната фен страница на In The Frame във facebook.

 

Информация за фотографите:

Анди Уилшър
Ако има някой, който да не вярва, че фотографите може да са и истински фенове на рок музиката, то той категорично не е чувал за Анди Уилшър. Преди да хване камерата в ръце, Анди е работел в банка, но страстта му към музиката побеждава и започва стаж в списание NME през 1993 г. Оттогава работи само в тази сфера, снима редовно на фестивала Гластънбъри, а пред обектива му минават стотици музиканти, сред които – Thom Yorke, който размазва сладолед в лицето си само заради кадъра и Liam Gallagher, който застава на футболната врата на Уембли часове преди публиката на Оasis да нахлуе на стадиона.

Тони Уoлискрофт
Тони Уoлискрофт е фотографът, запленен най-силно от пънк вълната. Той е автор на една от най-култовите снимки в историята на рок музиката Red Hot Chili Peppers „облечени” само с чорапи. Пред обектива на Тони Уолискрофт са заставали имена като Foo Fighters, Blur и … футболният клуб Ливърпул, на който е заклет фен. Казва, че о-бо-жа-ва работата си.

Андрю Уитън
Андрю Уитън е един от най-ангажираните британски фотографи в сферата на музиката, рекламата и модата. Снимал е корици за списанията NME и Q, за лейбълите EMI, Universal и Sony и артисти като La Roux, Yeah Yeah Yeahs и Take That.

Пол Харис
Пол Харис допълва кръга на най-добрите в снимането на концертни и бекстейдж изпълнения. Той снима повече от 20 години за Kerrang!, a портфолиото му включва фотографии на Nirvana, Slipknot, Metallica, Ozzy Osbourne и Green Day.