РЕВЮ – волни до гроб

Точно тези думи останаха в съзнанието ми след снощния концерт на родните РЕВЮ. Васо Гюров  и компания затвърдиха позициите си на бунтари и свободни духове – именно с едно от по-новите си парчета, които уж на шега, уж unplugged  изсвириха пред претъпканото ново заведение Bridge Bar в центъра на София.  Събитието е едва второто в историята на клуба, чиито скромни размери  не попречиха на желаещите да видят легендарната ни банда и да попеят с Васо и Кристина на познатите от близо четвърт век парчета.

Посрещнати от любезните домакини, зачакахме търпеливо началото на сета на групата. Обичайното за този тип мероприятия едночасово закъснение  не развали обещаващата вечер. Малко след 11 часа на импровизираното подиумче се качиха тихомълком Васил, Кристина, Даката и Весо (Мерудия). Без повече предисловия, групата прикова вниманието на насъбралата се тълпа  и зареди хит след хит. На тези, които следят изявите им, е пределно ясно, че квартетът е една вече добре смазана и обиграна машина, която не само със страст работи по нови парчета, но и с радост участва активно на родната лайв сцена.

Обещаната акустична вечер бе заменена с пълнокръвно изпълнение, което зарадва присъстващите и сгъсти редиците буквално пред двамата водещи на вечерта. След едночасово изпълнение четиримата взеха глътка въздух, давайки възможност на събралото се множество да разпусне с питие в ръка, а след 40 минутната почивка отново се гмурнахме в песента. На една ръка от музикантите, ние  пригласяхме на „Ала-Бала“, „Чичо“, пийнахме една „Мастика“ под „Шарената Сянка“  с „Ралица“, но и бяхме съпричастени към всичко ново излязло от душата на Гюров. Нежно-агресивните му бас партии бяха тънко подплатени от тихата китара на Весо и акомпанирани от чудесния глас на Кристина Серафимова.

Малко преди 2 часа дългата вечер завърши, но остави във всеки един от нас топлото чувство на съпреживяното и обещанията за нови срещи на по-големи сцени.

Галерия

 

Review
РЕВЮ
12 снимки
 1. #1 написан от MadButcher (преди 6 години)

  Нямат нужда от големи сцени, тук свириха в малък клуб и атмосферата беше страхотна, звукът също. Гюров е страхотно харизматичен и земен човек, излизаше да пуши навън с феновете и си пиеше питието с тях. Истинският български ъндърграунд от осемдесетте насам. Успя да да върне времето 25 и повече години назад…

  • #2 написан от AVA (преди 6 години)

   Съгласна за малките клубове. Има много по-приятна атмосфера 🙂
   Ревю – както винаги великолепни!

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото