RED HOT CHILI PEPPERS споделиха нова песен

Изразявайки своята колективна почит към едно от най-големите имена в музиката за всички времена, RED HOT CHILI PEPPERS споделиха прочувствената нова песен „Eddie“. По-долу може да я чуете, както и да гледате визуализацията към нея. Парчето, което излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, се разгръща като химн с емоционален заряд, заземен от мощен бас, прочувствен ритъм, катарзисна китара и деликатна вокална мелодия, напомняйки за неумиращия дух на иконата. Фронтменът Anthony Kiedis казва за „Eddie“:

Понякога не осъзнаваме колко дълбоко сме повлияни и свързани с някой артист, докато той не почине. Eddie Van Halen беше единствен по рода си. В деня след смъртта му Flea дойде на репетиция с емоционална басова линия. Заедно с John и Chad започнахме да свирим и много скоро от дълбините на сърцата ни без усилие се роди песен в негова чест. Беше хубаво да тъжим и да ни е грижа толкова много за човек, който е допринесъл изключително много за живота ни. Песента разказва за ранните дни на Eddie на Сънсет Стрип и рокендрол гоблена, който той създаде в съзнанието ни. С нашата песен ви молим да помните Eddie не заради смъртта му, а заради това, че е изживял най-смелата си мечта.”

„Eddie“ подготвя феновете за излизането на втория албум на групата за 2022 г. (техния  13-ти дългосвирещ албум) „Return Of The Dream Canteen“ на 14-ти октомври чрез Warner Records. Изданието е налично за предварителни поръчки ТУК.

„Return Of The Dream Canteen“ идва само шест месеца след оглавяващия класациите албум с платинен статус на продажби „Unlimited Love“, който стана второто издание на групата, оглавило класацията „Billboard Top 200“ и се откроява като най-успешния рок албум за годината. За пореден път те обединяват сили с дългогодишния продуцент и творчески довереник Rick Rubin за записа на новия материал. Относно албума от групата коментират:

Тръгнахме да търсим себе си като групата, която по някакъв начин винаги сме били. Свирехме просто за удоволствие и научихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес по създаването на нови песникрасиво късче химия, до което сме се докосвали стотици пъти. След като открихме този нестихващ поток от звук и въображение, ние просто продължихме да копаем. С времето, разтягащо се като ластик на голямо бельо, нямахме причина да спрем да пишем и да свирим. Беше като сън. В крайна сметка нашата променлива обич един към друг и магията на музиката ни бяха дарили с повече песни, отколкото знаехме какво да правим. Е, разбрахме го. 2 двойни албума, издадени един след друг,  вторият от които е също толкова значим, колкото и първия. „Return Of The Dream Canteen“ е всичко, което сме и някога сме мечтали да бъдем. Опакован е. Създаден е от сърце.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото