Randy Blythe (LAMB OF GOD) иска да се върне в Чехия за процес

Martin Radvan, адвокатът на фронтмена на Lamb Of God – Randy Blythe е дал изявление пред Radio Prague относно ареста на певеца в Прага миналия месец поради обвинения в непредумишлено убийство.

41-годишният Blythe е обвинен в нанасяне на фатални щети по време на шоу на Lamb Of God в Прага на 24 май 2010 година. Вокалистът предполагаемо е блъснал 19-годишен фен на име Daniel Nosek – китарист в локална метъл банда – като момчето умира близо месец по-късно от кръвоизлив в мозъка.

На затворено заседание, което е било оригинално насрочено за 19-ти юли, но се е случило по-рано от плануваното, според слухове съдебните заседатели са отхвърлили първоначалното предложение за освобождение на Blythe под гаранция. В допълнение, съда е увеличил гаранцията на Blythe от 200,000 долара – които вече са били платени – на 400,000, което било двойно по-голяма сума от годишните приходи на Randy.

“В момента чакаме за освобождението му, защото бандата вече събра допълнителните 200 хиляди долара, и чакаме единствено заради голямото разстояние между Градския съд в Прага и съдилище Прага 8”, казва Radvan. „Иначе, той вече би трябвало да е освободен.”

Когато е зададен въпроса дали Blythe ще трябва да остане в Чехия, или ще му бъде позволено да напусне страната след освобождението му от затвора, Radvan обяснява: „Всичко сочи, че ще му бъде позволено да се прибере вкъщи. Но той ще трябва да се върне било то за бъдещи разследвания или за съдебното дело, и именно това е, което той иска да направи. Като световно-известен артист, в специфичен музикален стил, разбира се, че не може да си позволи просто да изчезне. Това е грешно предположение на чешката полиция и чешкия градски прокурор, които все още вярват, че има възможност той да изчезне и никога повече да не се появи. Но ще се появят плакати с негова снимка по целия свят, и ако пожелае да продължи с музиката, ще трябва да се завърне. А той иска да го направи, защото вярва, че не е виновен за нищо от това, в което е обвинен.”

Randy Blythe

По темата защо никой не е опитал да се свърже с групата след инцидента – нито полицията, нито семейството на момчето – две години след концерта, Radvan казва: „Наистина не зная. Нека го кажа така: никой не е очаквал, за съжаление, че това младо момче Daniel Nosek ще почине месец след концерта. Баща му след това е говорил с полицията, която е започнала разследване и се е обадила на няколко свидетеля, които са били на този концерт.  Освен това са се свързали с Американското министерство на правосъдието и са ги помолили да се включат в разследването, което от министерството са отказали. При отказа си да помогнат в разследването, те не са уведомили никой от бандата или мениджмънта, в следствие на което абсолютно никой не е знаел за това разследване. И това е нещо, с което Американското министерство на правосъдието не може да се гордее.”

За това как се справя Randy в затвора и вярно ли е, че учи своя монголски съкилийник на английски език, и следотвателно той учи монголски в замяна, Radvan коментира: Randy Blythe е интелигентен човек, пише песни, а сега в затвора е започнал да пише книга. По повод монголският му „съсед”, г-н Blythe всъщност не учи монголски от него през цялото време; купихме на човека книжка със судоку, за да може Randy да има мако повече свободно време за нещата, които иска да прави.”

Относно условията в затвора:

Radvan: „Той казва, че е третиран по честен начин и няма оплаквания за каквото и да било – от пазачите или някой друг в затвора Pankrac. Осъзнава, че не може да направи нищо по въпроса, че затвора е стар… не е място, където би желал да прекара повече време, но това е положението.”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото