Раф е страхотен човек и притежава невероятен глас: Интервю с OVERGAME

Нашите приятели от Overgame бяха така добри да отговорят на няколко бързи въпроса относно промяната в личния състав на групата, за която вече писахме. Вижте техните настроения във връзка с наемането на новия им вокал Рафаела Косева – Раф:

MetalHangar18: Първо, честита нова придобивка на групата! Разкажете ни малко повече за Раф, видяхме нейни изпълнения в телевизионни състезания – изглежда надъхана и има увереност в гласа си?

OverGame: Има защо да е така! Тя е страхотен човек и притежава невероятен глас! Телевизионни формати, концерти, писане на музика, изобщо натрупала е ценен опит, който няма как да не ѝ дава увереност, но освен това вдъхновява и нас!

MH18: А защо се разделихте с Вероника?

OG: Решението беше нейно, не сме 100% сигурни защо. Предполагаме, че има нужда да опита да поработи самостоятелно. Най-искрено ѝ желаем успех, надяваме се да не спира да се занимава с музика, защото е страшно талантлива!

MH18: С коя песен ви спечели Рафаела?

OG: Още с първите две песни, които направихме за сработване – едно наше парче, един кавър на Foo Fighters. Не мисля, че след втората репетиция някой от нас е имал съмнения, че тя е точният човек.

MH18: Раф има ли любими песни, които държи да пее в групата и, понеже е много силна в кавърите, смятате ли да разширите репертоара с нейния?

OG: Разбира се сглобихме вече няколко песни, които тя знаеше, а ние не. Кавърите, които една група свири трябва да са съобразени с вокала, останалото е по-лесно. Все пак ние държим основно на авторската музика. Разширяването на репертоара ще се изразява най-вече в нови песни на OverGame, писани за и с Рафаела.

MH18: Колко кандидата прослушахте? Имаше ли мъже или търсите само жени?

OG: Имахме щастието с нас да се свържат доста хора, повечето от които сериозно пеещи! Много сме им благодарни за отзивчивостта! Обявата беше отворена, но действително ни писаха основно вокалистки и май наистина това е по-логичният избор, запазвайки все пак концепцията на постигнатото досега.

MH18: Сигурно следващият ви албум ще се казва “Two”, планирате ли промяна в звученето и стила или сменяте единствено гласа на групата?

OG: Смяната на „гласа“ на групата май е най-трудна и осезаема и според нас не бива да се търси заместване 1:1, напротив. Разбира се ще запазим стила си като основа, но сме сигурни, че Раф ще внесе ново звучене и идеи в новите песни, което даже вече се случва и това много ни радва. Албум „Two” ще има и най-вероятно ще се казва така.

MH18: Да питам ли изобщо кога ще издадете следващ албум?

OG: Разбира се, сега е рано да отговорим конкретно, но работим по нови песни, което е добро начало.

MH18: Работите с фотографа Камен Ехранов, ще извадите ли цяла нова серия с промоматериали?

OG: Камен е страхотен фотограф и направи чудесни снимки, чиято основна цел обаче беше оповестяването на Раф. Нови промо-материали ще има вероятно с настъпването на активния сезон на клубната сцена. Продължаваме да работим активно и с Калина Серафимова.

MH18: Благодаря за отговорите, успех в новия състав от името на целия екип и посетителите на сайта ни!

OG: Удоволствието е изцяло наше! Благодарим за подкрепата!

  1. #1 написан от Ники Бонев (преди 8 години)

    Браво,честито и успех 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото