R.E.M. преиздават и „Green“

Юбилейното издание “Green: 25th Anniversary Deluxe Edition” по повод 25-тата годишнина от излизането на ключовия в кариерата на бандата албум ще може да бъде намерено от 14 май

R.E.M. постигат глобален успех през 1988 година с издаването на “Green”, шести студиен албум за квартета от Атънс, щата Джорджия и първи за Warner Bros. Records, който ще бъде и лейбълът на бандата до края на тяхната кариера.

Докато  R.E.M. се превръщат бързо в една от най-успешните и почитани групи в Щатите, то “Green” е техният първи албум, който им печели внимание и на световно ниво. Съдържащ парчетата “Orange Crush”, “Pop Song 89” и “Stand”, “Green” е сертифициран два пъти с платина от RIAA и удвоява продажбата на предишните албуми на бандата в родната им страна. “Green” продължава линията на отдаденост, която R.E.M. следват в посланието за обществено съзнание, както е очевидно и от заглавието на записа, което ще продължи да се ползва като повсеместен термин за разнообразни екологични инициативи.

За да отбележи 25-тата годишнина от излизането на ключовия  албум, Rhino пуска делукс издание от два диска, което ще съдържа ремастерирания оригинален албум, придружен от диск с лайв изпълнения на бандата по време на предпоследната спирка от Green World Tour, състоящо се от общо 130 дати. Всичките 21 песни са записани в Грийнсбъро, Северна Каролина на 10 ноември 1989 година, само на мили от мястото където Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills и Bill Berry правят своята първа изобщо звукозаписна сесия в студиото на музиканта и продуцент Mitch Easter  в Уинстън-Сейлъм.

Юбилейният сет ще се предлага в специална опаковка (подобно на предишните преиздадени албуми на R.E.M.) и идва с четири картички и плакат, както и бележки от редактора на списание “Uncut”, Allan Jones. Специалното издание “Green: 25th Anniversary Deluxe Edition” ще бъде на музикалния пазар от 14 май като двоен диск, а също и дигитално. От същия ден ремастерираният албум с оригинална обложка и  опаковка ще бъде достъпен също и на 180-грамов винил.
“Green: 25th Anniversary Deluxe Edition” на R.E.M. ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Повече информация на:
www.remhq.com
www.facebook.com/REMhq

Траклистинг на Green: 25th Anniversary Deluxe Edition:

Диск 1 – Original Album
1. “Pop Song 89”
2. “Get Up”
3. “You Are The Everything”
4. “Stand”
5. “World Leader Pretend”
6. “The Wrong Child”
7. “Orange Crush”
8. “Turn You Inside Out”
9. “Hairshirt”
10. “I Remember California”
11. “Untitled”
Диск 2 – Live In Greensboro 1989
1. “Stand”
2. “The One I Love”
3. “Turn You Inside Out”
4. “Belong”
5. “Exhuming McCarthy”
6. “Good Advices”
7. “Orange Crush”
8. “Cuyahoga”
9. “These Days”
10. “World Leader Pretend”
11. “I Believe”
12. “Get Up”
13. “Life And How To Live It”
14. “Its The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)”
15. “Pop Song 89”
16. “Fall On Me”
17. “You Are The Everything”
18. “Begin The Begin”
19. “Low”
20. “Finest Worksong”
21. “Perfect Circle”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото