QUEEN и ADAM LAMBERT изпълняват за първи път солото на FREDDIE „Love Kills“

По време на шоуто в  iHeartRadio Theater на 16ти юни, което предшества турнето им, QUEEN и Adam Lambert изпълниха първата самостоятелна песен на Freddie Mercury. Оригинално песента е записана за филма Metropolis. По времето, когато самата песен излиза, не е приета по най-добрият начин. Дори е номинирана за „Worst Original Song“ на Razzie Awards през 1985. Въпреки негативните отзиви достига до #10 в Британските чартове.

До този момент „Love Kills“ не е изпълнявана никога на живо, дори с Freddie. И ето, че 30 години след излизането на песента, членовете на QUEEN, Brian May и Roger Taylor решават да поемат риска и да направят дебюта й пред публика с Adam Lambert за вокал. Смело и изключително рисковано решение, защото на всички е ясно, че няма кой да се справи така както Freddie Mercury, дори талантлив изпълнител като Adam. Самият факт, че се осмеляват да изпълнят самостоятелната песен на Freddie, може да се обърне срещу тях.

Въпреки големия риск, Queen и Adam се отнесоха уважително към оригинала и наследството оставено от Freddie.

Преди да изпълни песента Lambert се обърна към публиката с думите:

Ще я направим по свой начин, минус диското.

Все още на много хора им е трудно да свикнат с присъствието на Adam Lambert зад микрофона на QUEEN. Изпълнителят никога не се е стремил да замени Freddie, по негови думи, самият той е израстнал с тяхната музика и за него просто е чест да може да изпълни тези песни. Като привърженик на QUEEN и аз бях скептична отначало, но вокалните възможности на Adam показаха, че той има място на сцената редом до Brian May и Roger Taylor.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото