PSS пускат парчето „Краят на дъжда”

PSS_Photographer_Bliss.jpgСофия, 19 ноември, младата българска група PSS представи в ефир песента и видео клипа „Краят на дъжда”. Парчето е съчетание между нови творчески търсения и желание за друго звучене. Вдъхновението идва с края на дъжда, един колкото лиричен, толкова и драматичен момент в природата. Момент, зареден с остатъчно електричество и много надежда.

Песента описва вечни теми, като несподелената любов и намирането на нови хоризонти, отхвърлянето на рамки и ограничения. Противоречията,най-естественото в човешката природа, са предадени с емоционалния заряд не само на музикалните тонове, но и с цветове и дизайна на видеото.

Със сигурност си спомняте „Мечта” и „Не го мисли”, които озвучиха лятото и продължават да печелят все повече фенове, всяка с над 12 000 гледания в музикалния сайт www.youtube.com.

Новият запис е направен в гръцкото Artracks Recording Studio. Главните герои са PSS (Сандра Петрова – вокал, Лени- китара, Константин Савов – барабани и Светослав Димитров -бас). Барабаните са записвани с 16 микрофона, което е едно истинско музикално „порно”, допълнено с 80 трака на китари и варианти за сетване на техниката под контрола на разбиращ тонрежисьор. Продуцент е Лени. Негов е и аранжиментът. Към авторството на текста се присъединява Сандра-вокал. Тук тя има едно напълно ново звучене. Лени е автор и на музиката, реализирана с останалите членове на групата Константин Савов – барабани и Светослав Димитров–бас. Парчето е миксирано от Алекс Болпасис, мастер Йоргос Приниотакис.

 Клипът също е изцяло идеен проект на PSS и е реализиран от режисьора Кирил Тодоров и оператора Ивайло Петров. Групата осъществява и чисто технически своята идея, която тръгва от една рисунка. PSS сами построяват, създават дизайна и го претворяват с четки и бои в рамките на 16 часа. Още толкова трае и самият запис. Всичко е в червено, бяло и черно, трите цвята, които най-силно въздействат на сетивата. Накрая има и счупена китара.

PSS несъмнено се отличават с това, че не се придържат към определени рамки и не следват правилата. Продължават да допълват своето звучене. Това виждаме и в най-новата им творческа продукция. С „Краят на дъжда” навлизат в нова фаза – изчистен и суров рок.

Парчето ще бъде представено за първи път лайф в столичния клуб „Рокит”, на 26 ноември от 20 часа.

Видео и аудио на песента “Краят на дъжда” можете да изтеглите безплатно:

www.pss-band.com

****

PIMP SWITCH SEQUENCE (PSS)

Рок групата е създадена през 2005 г. в Солун с един училищен проект, който по-късно е преименуван на Pimp Switch Sequence (PSS). Името идва по време на една разходка към връх Олимп. То симовлизира желанието на бандата да върне аналоговото звучене с реални инструменти.

От началото на 2014 PSS се установяват трайно в София. През годината пускат авторските хитове „Мечта”, която 5 седмици е в Топ 5 на БНР и „Не го мисли”, номер едно през октомври в класацията на предаването на БНТ „Ново 10+2. PSS правят първия по рода си online концерт в България, който се предава директно в сайта YouTube.

Още информация:

Официална страница: http://www.pss-band.com

Facebook: https://www.facebook.com/PimpSwitchSequence

Instagram: http://instagram.com/PSSband

YouTube channel: https://www.youtube.com/user/pimpswitchsequence

SoundCloud: https://soundcloud.com/pimpswitchsequence

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото