Промоционално със SEVI

SEVI - Terminal 1

Датата 16-ти май е особена за музиката. На тази дата през 2010 г. светът загуби една от най-великите фигури, съществували на тази земя – легендарният певец и музикант Ronnie James Dio. На тази дата излизат емблематични албуми на групи като MOONSPELL, MAYHEM, SABATON, MALEVOLENT CREATION. Случайно или не, група SEVI избра въпросната дата за представяне на най-новия си сингъл “Am I Alive?”, придружен от видеоклип, пред публика с концерт в столичния клуб “Терминал 1”. Мястото също не бе случайно избрано – за мнозина Терминал 1 на летище София е място, свързано с ново начало. Дизайнът на билетите също бе впечатляващ – ценните хартийки бяха оформени като самолетни билети.
Времето също бе подходящо. След като предишните дни бяха съпътствани от интензивни валежи, в деня на концерта като по поръчка не валя. През целия ден бе по-скоро прохладно с леки облаци и умерен вятър – предпоставка хората да предпочетат подгряване и настройка за предстоящото събитие на въздух. Както и стана.
Организацията бе на ниво. Вратите отвориха навреме – в 21:00. Влизането ставаше безпроблемно. От бандата се бяха постарали да предложат нов мърчандайз, който се продаваше на щанд, разположен точно срещу входа. Подранилите зрители бяха накацали на втория етаж на клуба, а най-нетърпеливите бяха заели местата си пред сцената. Над надписа “Терминал 1”, мъдрещ се на стената зад сцената, бе разположен голям екран, на който блестеше логото на SEVI.
Половин час преди обявения начален час – 22:00, присъствието в клуба все още бе рехаво. Звучеше приятна музика, баровете бяха добре заредени и очакваха своите клиенти. С приближаването на часа на концерта почитателите започнаха да изпълват помещението и секунди преди старта на шоуто вече бе прилично пълно. Разбира се, можеше да се желае още, но и така не бе никак зле.
По стара традиция обявеният начален час не бе спазен. 15-ина минути след 22:00 музиката утихна, зазвуча интро, на екрана тръгнаха визуализации, а групата зае място на сцената и даде старт на шоуто. Още от самото начало Светлана, Рали, Делян и Павлин дадоха да се разбере, че няма да правят компромиси, забивайки най-новия сингъл “Am I Alive?” – част от предстоящия албум на бандата и поводът за настоящия концерт. И продължиха в същия дух – “Screw You Honey”, “Bitter Of Taste”, “Crazy”, “Supernatural”. Музикантите ни разходиха из двата си албума, демонстрирайки отлична форма и перфектна сработка. Вокалистката Светлана Близнакова не изневери на себе си и показа характерните си особености – непрестанно движение по сцената, контакт с публиката и убийствено пеене. Забележително е как въпреки енергичните движения тази жена за пореден път не загуби гласа си до края. sevi-16.05.2018Зрителите умело импонираха на поведението на групата като не спряха да аплодират изпълненията, а най-емоционалните се раздадоха до край, без да пестят сили и енергия. Озвучаването бе на високо ниво, всеки инструмент се чуваше идеално, пеенето – също, и както никога не се забелязаха технически проблеми.
Без никакво излишно забавяне песните продължиха да се изливат на талази – “The Battle Never Ends”, “One Time Thing”, “Don’t Hesitate” (придружено от визуализация на екрана), “Goodbye”. Парчето “Fairy” пък бе посветено на трагично загиналия алпинист Боян Петров и всички смели и безстрашни хора, които не престават да преследват мечтите си и движат света. Леко тъжната нотка бе продължена с “Can’t Stand The Pain”, но бързо усмивките по лицата на хората бяха върнати със следващия хит – “On My Own”. Периодично Светлана проверяваше дали публиката е все още жива и това бе един от тези моменти. Естествено, никой от зрителите не си и помисляше да се отпусне нито за миг. Причината – непрестанно леещата се качествена енергична музика. “Run Away”, първият сингъл на SEVI “Limited Edition” и “Speed Up” белязаха началото на края на концерта. Въпреки, че на всеки един от зрителите му се искаше изявата да не спира, се усещаше, че финалът наближава. Няколкосекундна пауза и от сцената се изстреляха “Victim”, “Destiny” и “The Call”, която бе изпълнена на фона на екранна визуализация. След края на последното парче четиримата се събраха в центъра на сцената, поклониха се на феновете и в отговор получиха бурни аплодисменти и овации. С това концертната част приключи. Светлана обясни, че е време да видим видеоклипа към “Am I Alive?” (който може да гледате по-долу), след което щяхме да чуем подробности около записа на песента и видеото. Деветият клип на бандата изглежда наистина впечатляващо и е може би най-доброто, което са заснемали до сега. След приключване на прожекцията музикантите се върнаха на сцената и благодариха на всички участвали в реализацията на сингъла и клипа. Режисьор на видеото е Боян Карамфилов, който присъстваше в клуба и бе бурно аплодиран от публиката. Останалите имена също бяха почетени със сериозни аплодисменти. На финала Светлана обяви, че групата ще слезе да се види с феновете си и с това промоционалната вечер приключи.

 
sevi-16.05.2018-1
Неведнъж съм си задавал въпроса защо SEVI печелят все повече и повече почитатели. Заради музиката, заради представянето или заради нещо друго? Вероятно защото музикантите са истински, неподправени, винаги дават всичко от себе си и са искрени… Или може би заради отношението им към почитателите – никога не пропускат да се смесят с хората на техни концерти, не отказват снимки и автографи, обръщат внимание на всеки. Талантът им е безспорен и продължават да се развиват, а Светлана ни обеща, че до края на годината ще ни зарадват с нова музика и – евентуално – нов албум. Пожелаваме им успех и дано плановете им да се осъществят!

Сетлист:

1. Intro
2. „Am I Alive?“
3. „Screw You Honey“
4. „Bitter Of Taste“
5. „Crazy“
6. „Supernatural“
7. „The Battle Never Ends“
8. „One Time Thing“
9. „Don’t Hesitate“
10. „Goodbye“
11. „Fairy“
12. „Can’t Stand The Pain“
13. „On My Own“
14. „Run Away“
15. „Limited Edition“
16. „Speed Up“
17. „Victim“
18. „Destiny“
19. „The Call“

Снимки – SEVI

  1. #1 написан от WTfan (преди 3 години)

    Песента малко ми прилича на Evanescence. Но видеото е много добре изпипано. Вече е рядкост човек да види толкова готин клип на рок група. Не само в България, но и в световен мащаб. Напоследък всеки клип, който отварям е все в графата Official Lyric Video 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото