Предизборен колапс в Деня за размисъл

Нема Лабаво

В деня за размисъл – 11 май, едно стабилно количество от екстремните метъл фенове в София „размишляваха“ групово пред столичния клуб “8 Ball”. Размишляваха над това какво ли ги очаква тази вечер… Нищо по-различно от една типична Балканска сеч с 5 групи – Нема Лабаво, Eufobia, Coprostasis и гостите от Сърбия Infest и румънската банда Gothic.

Знаейки, че концертът ще позакъснее, си позволихме и ние да се „помотаем” малко повече. За съжаление обаче това ни костваше пропускането на първата за вечерта банда, а именно траш маниаците от Нема Лабаво, които тъкмо се реформираха! Пристигнахме пред „8 ball” за втората банда, точно в момента, когато клубът се опразни, а отвън стана димна завеса от тютюнопушещите… В тълпата отличаваха „поразгряли се” младежи, видно дошли, за да подкрепят именно Нема Лабаво. Жалко, щеше да е хубаво и ние да успеем да ги чуем! Но поне фотографът ни се е класирал навреме и е успял да заснеме няколко кадъра.

Eufobia

Редът на бандите доста ме учуди. Следващи наред бяха Eufobia. Няма нужда да изпадаме в излишни обяснения – Eufobia е една от най-активните ни групи в момента, високо оценявана от феновете и медии, като тази вечер отново си пролича защо! Освен авторски парчета от албумите „Cup Of Mud“ и „Insemination“, момчетата не пропуснаха да отдадат почит и към легендата, заминала си от този свят преди броени дни – Jeff Hanneman от Slayer! Перфектен завършек на сета на Eufobia!

Gothic

Кратка „пуш”-пауза, събиране на сили и обратно в клуба, където на сцената ни очакваха румънците Gothic. Група, която бях чувала като име, но именно заради него и асоциацията със стила не си бях направила труда да ги чуя. Интересно ми бе какво ще зазвучи от сцената… Знаех, че няма как да е нещо лигаво при все, че всички останали банди са стил дет/траш. Северните ни съседи се оказаха доста приятен дуум дет! След изпълнението им, при кратък разговор с единия им китарист/вокалист – Alin Petrut, разбрах, че миналата година Gothic са участвали в немския фестивал Wacken! А всички знаем, че за да стигне до него дадена банда, то тя наистина трябва да е добра! И това се видя онази нощ в клуба! Gothic имат чудесно сценично поведение, стегнати изпълнения и много, ама много хъс, струящ от тях! А и се харесаха доста на почти всеки дошъл на събитието, което говори само по себе си…

Coprostasis

Часът си напредваше сравнително бързичко, като изведнъж стана време за Копро-мафията – Coprostasis! И тях си ги знаем чудесно. И си ги обичаме много! Пичовете разцепиха (както винаги) с микс от стари и нови парчета. Дон Коце не пропусна и своите словесни заигравки измежду песните, с които винаги забавлява публиката… Която пък си „потанцува” стабилно. Така и трябва! Движение, по-живо!!!

Започнах да разпитвам приятели дали са слушали последната банда за вечерта – Infest. Единственият отговор, който получих бе, че свирят дет-траш метъл. Ок, звучи добре.

Сърбите се бяха издокарали „как си требе” – черни дънки, кожените накитници, веригите и като цяло – „железарията”. Разбира се, впечатление направи и фактът, че всички те бяха с бели тениски, омазани с „кръв”. Туй то – ако сме тру, да сме тру докрай! И ако при предните 4 банди се усещаше изключителна енергия и професионализъм, то Infest просто… ами, разцепиха! Свирейки по няколко песни и от трите си албума, сръбските ни съседи просто „изринаха кочината”! И доволни бяха не само феновете долу, но и самите Infest се радваха на случващото се, колко добре бяха приети. Първичната ми реакция при вида им на сцената бе – „Act of Grotesque”… Да, нашите момчета от Бургас… И който ги е гледал, ще разбере леката прилика в държанието на двете банди.

Infest

Почти на мига, когато събитието приключи, всички се разотиваха с последни сили. Единственото, което остана след нас беше много пот, празни бутилки от бира и всякакви други алкохолни субстанции, препълнено кошче с фасове, тук-таме някой заспал и онова, хубавото чувство за чудесно прекарана вечер на фона на много „танци”, приятна музика и в компанията на приятели…

И разбира се – надеждата, че Gothic и Infest ще ни посетят отново колкото се може по-скоро!

 

ГАЛЕРИЯ
Infest
Infest
32 снимки
Coprostasis
Coprostasis
35 снимки
Gothic
Gothic
48 снимки
Eufobia
Eufobia
32 снимки
Nema labavo
Nema labavo
29 снимки

 1. #1 написан от Grim Ravisher (преди 7 години)

  Добре сте си изкарали, като гледам, аз съвсем бях изключил за този концерт и ми напомниха за него 15 минути преди да започне, та пропуснах…

  • #2 написан от DeadMistress (преди 7 години)

   Беше чудничко! Чакахме те да се появиш по някое време, но уви… Трябваше да дойдеш, макар и по-късно.
   Е, в неделя поне сме на Impenitence в Grindhouse!!!!! 😉 Само и за там да не забравиш, че ще има сърдити 😉

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото