POSTCARDS FROM ARKHAM – Manta (2017)

Postcards_from_Arkham

Като фен на писанията на H. P. Lovecraft подходих   към POSTCARDS FROM ARKHAM с известна доза  скептицизъм, защото тематиката на тяхната музика е повлияна именно от него. Беше грешка. Става дума за “Manta“ – третият дългосвирещ албум на чехите, който излезе на 8 август в digipack  чрез Metalgate records.

Обикновено групите , вдъхновени от вселената на Lovecraft акцентират върху хаоса и ужаса в нея , и това си личи в музиката им (THE GREAT OLD ONES, SAILLE ). В това отношение “Manta“ определено надмина всичките ми очаквания. Албумът ме впечатли с разнообразието и оригиналността си. В сравнение с предшествениците си е по-тежък и монотонен, но и новаторски съчетава елементи от класическата музика, прогресива  и пост-блек метъла. Голяма част от песните са чисто инструментални композиции, които улавят великолепието на космоса и пространстовото в историите за Ктхулу. „Dunwich Shaman“ e добър пример и ми допадна заради специфичния ритъм, който напомня древен ритуал. Първото парче „The Kvlt ov Dream“ ми стана любимо, заради компилацията от блек метъл (вокалите) с класически инструмент – цигулката.

Като цяло POSTCARDS FROM ARKHAM успяват да претворят един цял свят в рамките на девет песни, интерпретирайки го по техен си начин. В “Manta“  си личи прогресът на музикантите – мелодията не спира да се развива и се обогатява със всяко парче. Трудно е да се определят като стил, заради множеството различни похвати, заимствани от различни жанрове. Предполагам, че това донякъде е добре. За мен Manta“ се доближава най-много до атмосферичния блек метъл, но това не е от такова значение. Албумът е добър и би било чудесно , ако чуем POSTCARDS FROM ARKHAM на живо, макар и за момента да нямат планирани концерти тук.

Tracklist:

 • The Kvlt ov Dream
 • Owls Not What They Seem
 • Thoughts Like Silver Bullets
 • Symmetric Kakophony
 • Leviathan
 • Dunwich Shaman
 • Wanderlvst
 • Valley Ov The Past Lives
 • Her Cosmic Song

8/10

 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото