PINK FLOYD анонсират ‘Animals 2018 remix’

Warner Music обяви предстоящото издание на „Animals” на Pink Floyd на Deluxe Gatefold, CD, дългосвиреща плоча, Blu-ray и супер аудио CD. Индивидуалните версии ще бъдат налични на 16-ти септември 2022 г., като Deluxe версията ще бъде налична от 7-ми октомври. За първи път албумът ще бъде достъпен на 5.1 съраунд звук.

Той ще излезе у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

„Animals“ е десетият студиен албум на Pink Floyd, първоначално издаден през януари 1977 г. Той е записан в студиото на групата „Britannia Row“ в Лондон през 1976 и началото на 1977 г. и е продуциран от самата група. Успешният албум достигна # 2 в Обединеното кралство и # 3 в САЩ и се смята за едно от най-добрите произведения на групата. Албумът е записан от членовете на групата David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters и Richard Wright.

„Animals 2018 Remix“ ще бъде издаден на CD, дългосвиреща плоча (с gatefold обложка), Blu-ray, супер аудио CD и Deluxe Gatefold формати. Deluxe Gatefold версията включва дългосвиреща плоча, CD, аудио Blu-ray, аудио DVD и книга от 32 страници. Blu-ray и DVD аудиото включва ремикса от 2018 г. в стерео, 5.1 съраунд (и двата – от James Guthrie) и оригиналния стерео микс от 1977 г. Книжката от 32 страници включва рядко срещани снимки, заснети зад кулисите по време на фотосесияата за обложката на албума, заедно с живи изображения и сувенири. Обложката на албума е преработена за това издание.

„Animals“ е концептуален албум, фокусиран върху социално-политическите условия от средата на 70-те години на миналия век във Великобритания и е в различен стил от предишната работа на групата. Албумът е създаден от колекция от несвързани от обща концепция песни, която описва очевидния социален и морален упадък на обществото, оприличавайки човешкото състояние с това на животните. Вдъхновен от „Animal Farm“ на George Orwell, албумът изобразява различните класи хора като животни, като прасетата са на върха на социалната верига, а на дъното ѝ са овцете – като безмозъчно стадо, следващо каквото му се каже. Кучетата са представени като бизнес шефове, ояли се с парите и властта, която имат над другите. Въпреки че е минало много време от 1977 г., разказът на албума е все още актуален, тъй като нашата социална и икономическа ситуация отразява тази от онова време.

Емблематичната обложка на албума показва надуваемо прасе (сега известно като Algie), носещо се между два комина на електроцентралата “Battersea Power Station”, замислено от Roger Waters и проектирано от дългогодишния сътрудник Storm Thorgerson от “Hipgnosis Studios”. За тази нова версия произведението е преработено за модерната ера от партньора на Storm в “Hipgnosis” –  Aubrey ‘Po’ Powell. Заснемайки нови снимки на сградата, както е изглеждала по време на скорошното ѝ преустройство, Po експериментира с нови гледни точки и създава някои поразителни нови кадри на класическия оригинал. Po уточнява: „Тъй като оригиналната обложка на албума от 1977 г. беше толкова емблематично произведение на независимото изкуство, имах шанса да я актуализирам, което беше доста трудно изпълнима задача, но „Hipgnosis“ се възползваха от възможността да заснемат отново изображението, за да отразят променящия се свят и с помощта на модерни дигитални техники за оцветяване запазих по-скоро мрачното послание на Pink Floyd за морален разпад, използвайки оруелските теми за животни –  прасето Algie, верен на посланието на албума.“

Animals 2018 Remix’ на Pink Floyd е наличен за предварителна поръчка тук

TRACK LIST

  1. Pigs on the Wing (Part One)
  2. Dogs
  3. Pigs (Three Different Ones)
  4. Sheep
  5. Pigs on the Wing (Part Two)

FORMAT LISTS

Deluxe limited edition 4 disc package. 

1LP/1CD/1DVD/1BLU-RAY

180 Gram black heavyweight vinyl

32-page booklet

all housed in a hardcover book style cover

 

1 LP Vinyl

1LP 180gram black heavyweight vinyl

28 page booklet

gatefold vinyl sleeve

1 CD

CD in card gatefold cd size sleeve

28-page booklet.

1 Blu-Ray

Special Blu-Ray gatefold card sleeve

16-page booklet

 

BLU-RAY – AUDIO MIXES

2018 Remix – Stereo: 24-bit/192kHz Uncompressed, dts-HD MA

2018 Remix – 5.1 Surround: 24-bit/96kHz Uncompressed, dts-HD MA

1977 Original Stereo: 24-bit/192kHz Uncompressed, dts-HD MA

 

DVD – AUDIO MIXES

2018 Remix: 5.1 Surround Mix (Dolby Digital @ 640 kbps, 448kbps), Stereo (LPCM 24-bit/48 kHz Uncompressed),
1977 Original Stereo Mix: (24-bit/48 kHz Uncompressed) 

 

1 SACD

Hardback book package with 28-page book,

in slipcase.  Includes:

2018 NEW STEREO MIX (High-resolution DSD)

2018 NEW 5.1 SURROUND MIX (High-resolution DSD)

2018 NEW STEREO MIX (standard CD)

1977 Original Stereo Mix by Brian Humphries

Assistant Engineer: Peter James

Mixed at Britannia Row

2018 Remix: 5.1 Surround and Stereo Mixes by James Guthrie

Assistant Engineer: Joel Plante

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото