Първи сингъл от новия албум на BARREN EARTH

Barren Earth - On Lonely TowersСлед новините за присъединяването на новия вокалист Jón Aldará (Hamferð) и подписването с лейбъла „Century Media Records“, финландците Barren Earth представиха заглавната песен от третия си албум. Той ще се казва „On Lonely Towers“ и ще излезе на европейския пазар на 30 март.

Басистът Olli-Pekka Laine коментира:

Докато писахме материала за албума, направихме много неща от тотално различна перспектива. Ако някога е имало определен шаблон за песните на Barren Earth, този път съвсем съзнателно се опитахме да погледнем на всичко по друг начин. Много други неща също се промениха, някои от тях неволно, други – умишлено. Нов продукционен екип, нов фронтмен, нов лейбъл… списъкът продължава. Не прави изключение и първата песен, която представя албума. Вместо да покажем парче в типичния „куплет – припев“ формат, решихме, че този „крайъгълен камък“ от три части ще покаже по-добре какво ви очаква. Изисква се малко концентрация от слушателя, но накрая търпението се възнаграждава!

Вокалистът Jón Aldará добавя:

„On Lonely Towers“ може да се счита като събирателна точка за концепцията на албума – сглобявайки различните истории от другите песни, обединявайки главните герои и давайки надежда на техните усилия. Това е и песента, която вдъхнови Travis Smith да създаде прекрасната обложка на албума.

„On Lonely Towers“ е миксиран от Petri Majuri и мастериран от Tony Lindgren във „Fascination Street Studios“. Обложката е дело на Travis Smith.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото