«

Първи концерт на HARDLINE в България

HARDLINE-web-800px HARDLINE в България! Едва ли и най-заклетите фенове на мелодичния хард рок са си мечтали за това. Но ето, че благодарение на Joy Station тази мечта се превърна в реалност. Култовата американска банда акостира у нас за едно незабравимо шоу. Българските фенове на формацията щяха да се насладят на творчеството на любимците си, отбелязващи 25 (вече 26) години от излизането на дебюта “Double Eclipse”. За място на събитието бе определен клуб Joy Station, а датата – 13-ти октомври, събота – предразполагаше към по-масово присъствие, емоционално забавление и наслада за ушите на меломаните.

По стара традиция предварително обявеният начален час – 21:45 – не бе спазен, но атмосферата в клуба бе приветлива, хората оживено разговаряха и очакваха с нетърпение старта на концерта. Малко след 22:00 светлините угаснаха и под звуците на интрото и бурните овации на публиката музикантите заеха местата си и дадоха начало на купона с енергичната “Where Will We Go From Here” от последния засега албум на бандата “Human Nature”. Вокалистът и лидер на групата Johnny Gioeli показа, че е в страхотна форма и изобщо няма намерение да пести сили. Заразени от енергичността му, останалите музиканти също демонстрираха отлична форма и желание за изява като успешно импонираха на поведението на певеца и така концертът се превърна в своеобразно шоу и пиршество на мелодичния хард рок. По-емоционалните зрители бяха заели места току пред сцената и непрекъснато крещяха, пееха и възнаграждаваха с бурни овации музикантите. Като опитен вокалист, обикалящ световните сцени от почти 30 години, Gioeli удължаваше паузите между песните с различни истории – къде по-шеговити, къде по-сериозни – като между петата и шестата песен се промъкна и дръм соло, в което барабанистът, носещ гордо потник на GORGOROTH, показа нагледно уменията си. Изключително артистичният певец не пропусна възможността да разпее публиката, която буквално летеше на фона на прекрасната музика, лееща се от колоните. За отбелязване е фактът, че общото внушение и музикална феерия нямаше да са същите без перфектното озвучаване. Въпреки постоянното дивеене по сцената, вокалистът запази гласа си до края, на няколко пъти демонстрира мощта му по уникален начин. Направи впечатление и фактът, че певецът бе подпомаган от китариста и клавириста в някои песни и така се получаваха интересни хорови вокални изпълнения. В концертната програма групата ни поразходи из дискографията, като не липсваха песни както от първия, така и от последния албум. Сетлистът бе балансиран, имаше както бързи, така и среднотемпови и баладични парчета. Но най-важното е, че – безспорно най-известното име и лидер на бандата Johnny Gioeli – бе заразен от ентусиазма на присъстващите и това се предаде на всички членове на групата, които изпълниха задълженията си с положително настроение и максимално раздаване.
Времето течеше бързо и ето, че настъпи моментът за финал на шоуто. Преди това обаче Johnny дръпна реч, в която отбеляза, че стандартното поведение в случая е бандата да се скрие в бекстейджа и след това под възторжените възгласи на зрителите да се завърне на сцената за още няколко песни. Той и колегите му обаче щели да пропуснат този момент и да останат пред публиката до край. След което формацията заби “I’ll Be There” и динамичната „Rhythm From A Red Car“, в чието изпълнение дейно участие взе публиката. A HARDLINE, в чийто състав изпъкваше нежното присъствие на басистката Anna Portalupi, се събра в средата на сцената, поклони се, прие възторжените овации на предоволната публика и се оттегли от сцената. Съвсем в края Gioeli сподели, че през 2019 г. групата ще издаде нов албум, което допълнително зарадва феновете.

Взривяващо шоу, тотално себераздаване и зрители напускащи клуба с усмивка на уста – така ще се запомни първото участие на HARDLINE у нас. Вокалистът на няколко пъти повтори, че ни обича, като дори се бе постарал да го научи на български. Една позитивна вечер за феновете на мелодичния хард рок, потъващи в прохладната октомврийска нощ с мисълта за още една сбъдната мечта.

Сетлист:

1. „Where Will We Go From Here“
2. „Takin’ Me Down“
3. „Dr. Love“
4. „Human Nature“
5. „Trapped In Muddy Waters“
6. „Life’s A Bitch“
7. „Take You Home“
8. „Fever Dreams“
9. „In The Hands Of Time“
10. „Everything“
11. „Hot Cherie“
12. „I’ll Be There“
13. „Rhythm From A Red Car“

  1. #1 написан от glamko (преди 4 години)

    РАЗЦЕПИХМЕ СЕ <3 НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ, НЕВЕРОЯТНА БАНДА !!! <3

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото