Ozzy Osbourne се завръща с 13-и студиен албум

Принцът се завърна! Отбележете 9-ти септември в календара си, защото това е датата на издаване на „Patient Number 9“ – новия албум на всепризнатия, удостоен да бъде в Rock and Roll Hall of Fame, носител на Grammy Ozzy Osbourne. Това е неговият тринадесети солов проект и първи след колекцията му „Ordinary Man“ от 2020 г., която разби всички класации.

Едноименният първи сингъл и видеоклип „Patient Number 9“, които бащата на хеви метъла представи днес, съдържат спиращо дъха соло от легендарния китарист Jeff Beck. Визуализацията е режисирана от носителя на награди Emmy и Grammy Todd McFarlane, с когото хеви метъл титанът работи за пръв път. В допълнение, към характерните за режисьора и типични за комиксите илюстрации по време на солото на Beck във видеото могат да се видят и анимирани рисунки от Ozzy.

„В безмилостния бизнес, наречен музикална индустрия, всеки креативен човек с успешна кариера от няколко десетилетия е показал умение, талант и упоритост, които винаги ще предизвикват моето възхищение. Ozzy показва на мнозина от нас, творците, че наистина е възможно да си изкарвате прехраната, правейки почти цял живот това, което обичате. Продължавай, великане!”, коментира с възхита McFarlane.

Историческият албум може да се похвали с участието на китаристите Zakk WyldeJeff BeckEric ClaptonMike McCready от PEARL JAM. Феновете ще могат да чуят на барабаните  Chad Smith от RED HOT CHILI PEPPERS, както и записания приживе Taylor Hawkins от FOO FIGHTERSRobert Trujillo (METALLICA) – стар приятел и бивш басист на Ozzy, свири в повечето парчета от албума, а Duff McKagan от GUNS N’ ROSES и Chris Chaney от JANE’S ADDICTION поемат щафетата в останалата част. Tony Iommi, съосновател на BLACK SABBATH и бог на рифовете, ще участва за пръв път в солов проект на принца на мрака.

Съдържание:

„Patient Number 9“ (feat. Jeff Beck)
„Immortal“ (feat. Mike McCready)
„Parasite“ (feat. Zakk Wylde)
„No Escape From Now“ (feat. Tony Iommi)
„One of Those Days“ (feat. Eric Clapton)
„A Thousand Shades“ (feat. Jeff Beck)
„Mr. Darkness“ (feat. Zakk Wylde)
„Nothing Feels Right“ (feat. Zakk Wylde)
„Evil Shuffle“ (feat. Zakk Wylde)
„Degradation Rules“ (feat. Tony Iommi)
„Dead and Gone“
„God Only Knows“
„Darkside Blues“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото