OZZY и SHARON OSBOURNE сред най-богатите на Острова

ozzy

В ежегодната класация на Sunday Times за най-богатите хора във Великобритания легендарният Ozzy Osbourne и жена му Sharon заемат 17-то място. Списъкът включва хиляда от най-богатите хора на Острова, в който фигурират и 36 музиканти. В основата на списъка са взети предвид „материални ценности, които могат да бъдат идентифицирани“. Това включва земи, имущество, активи като произведения на изкуството и спортни коне, а също и значителни дялове в публични компании. При съставянето на списъка не се отчитат средствата в личните банкови сметки.

Материалните ценности на семейство Osbourne съставляват около $196 милиона. Това е доста повече в сравнение с членовете на други класически рок-групи като LED ZEPPELIN и QUEEN. В същото време такива имена като THE BEATLES, THE ROLLING STONES, U2 са доста по-богати.

Всички знаем, че Ozzy израства в бедно семейство и наскоро е споделил пред The Pulse Of Radio, че по това време е мислел, че липсата на пари е причина за всички проблеми в семейството. „Израснах в бедна част на Бирмингам в място наречено Eston и често седях и си мислех:“Щеше да  е страхотно ако се случеше така… и щеше да е страхотно ако баща ми спечелеше от лотарията…“ Смятах, че причината за семейните трудности е недостига на пари. Но това не е така.“ – споделя той.

Освен семейство Osbourne в списъка на най-богатите попадат и всички членове на  COLDPLAY. Вокалистът Chris Martin заема 29-о място със състояние $127 млн., а останалите трима са си поделили 31-во място – всеки с по $111 млн.

В списъка могат да бъдат видени още имената на Pete Townshend от THE WHO, членовете на PINK FLOYD, Nick Mason, David Gilmour и Roger Waters, Phil Collins, Eric Clapton…

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото