Основателят на Riot – Mark Reale – почина на 57 години

С тъга трябва да ви съобщим, че според потвърдена вчера (25.01.2012 г.) информация в Интернет, на 57 години е починал основателят и дългогодишен китарист на американската група Riot – Mark Reale. Макар и детайлите да са съвсем малко, вече се знае, че китаристът е починал след усложнения от болестта на Крон. През изминалите две седмици Mark Reale е бил в кома, след като е приет по спешност в критично състояние в болница в Сан Антонио, диагностициран с масиран кръвоизлив в храносмилателния тракт. Той се е борил с болестта на Крон повече от 30 години от живота си. Ето и официалното съобщение на групата по повод трагичното събитие:
“To friends and fans of Mark Reale and Riot,
We are deeply saddened to confirm that Mark has lost his battle with a lifelong illness.
Your thoughts and prayers are appreciated by Mark’s family, friends, and bandmates at this difficult time.”
След приемането на китариста в болница групата обявява, че са взели много трудно решение следващите концерти да бъдат без него, като се надяват на бързото му възстановяване. За съжаление понякога Съдбата е неумолима и макар в момента Riot да са един от участниците в круиза „70,000 Tons of Metal“, те вероятно ще прекратят участието си само след два изпълнени концерта, когато е дошла трагичната новина. Последният албум на групата от 2011-та година с участието на Mark Reale се казва „Immortal Soul“. Тъй като Mark Reale е страдал от засилените симптоми на болестта по време на цялата предпродукция на албума, вторият китарист на групата Mike Flyntz е записал преобладаващата част от китарните партии. Това е последното музикално наследство за всички фенове, което основателят и дългогодишен китарист на Riot оставя – албумът със завръщането на неповторимия Tony Moore на микрофона, със завръщането към изключително мощния звук на групата от края на 80-те години и с поставянето на ново начало, което тъжно, ще е вероятно и край.
Ние винаги ще продължаваме да слушаме твоята страхотна музика, почивай в мир!

 1. #1 написан от petteof (преди 9 години)

  Просто чуйте парчето.
  Годината е 1977. Удивителните след годината може да ги добавите по собствено чувство

  http://www.youtube.com/watch?v=bbQm-nSjuHI

 2. #2 написан от SAXON (преди 9 години)

  Много ще ми липсва …

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото