VULTURE INDUSTRIES, DORDEDUH, BLUTMOND официално с концерт в София

Live & Loud представя турнето на VULTURE INDUSTRIES, DORDEDUH и BLUTMOND

Едно по-различно и авангардно събитие – 28. май, клуб 8 Ball, София. Билетите от българска страна ще се продават само на датата на концерта, на входа на клуба, на цена 25 лв.

VULTURE INDUSTRIES, DORDEDUH и BLUTMOND – три от най-вълнуващите и иновативни групи на екстремната сцена тръгват на съвместно 11 дневно турне през месец май. То ще премине през Чехия, Словакия, Румъния, България, Унгария, Гърция и Словения. Билети ще се продават от местните промоутърски компании, а специални билети по дизайн на румънския художник Costin Chioreanu ще могат да се поръчват ексклузивно и през сайтовете на групите. Всеки един от специалните билети ще е с името на купувача и ще е подписан от бандите. Ето и датите за „Branches“ турнето:

21 May: Modra Vopice, Prague (CZ)
22 May: Melodka, Brno (CZ)
23 May: Tirish Pub , Banska Bystraica (SK)
24 May: Blue Hell, Budapest (HUN)
25 May: Daos Club, Timisoara (RO)
26 May: TBA, Cluj (RO)
27 May: Fabrica Club, Bucharest (RO)
28 May: 8 Ball Club, Sofia (BUL)
29 May: Eightball Club, Thessaloniki (GR)
30 May: TBC
31 May: MC Pekarna, Maribor (SLO)

 

VULTURE INDUSTRIES
С над 10 годишната си история и стотиците изпълнения на живо зад гърба си, концертите на норвежките авангардисти VULTURE INDUSTRIES са известни с техничността си и ексцентричните изпълнения на фронтмена Bjørnar E. Nilsen. Неговата сценична чудатост е привлякла безброй фенове на групата през годините. VULTURE INDUSTRIES издават третия си студиен албум The Tower през Season of Mist в края на миналата година. Групата помага на HAPPY GORILLA DANCE COMPANY в техния проект „Turning Golem“, който е отчасти експериментален – прогресив метъл концерт и отчасти театрално изпълнение. Видеото към песента „Lost Among Liars“, направено заедно с Chioreanu, взе участие в тазгодишния филмов фестивал Kort and Kortkino в Норвегия.

DORDEDUH
След 15 години на музикална отдаденост и иновативност в NEGURA BUNGET, основателите и основни автори Hupogrammos и Sol Faur създават DORDEDUH през 2009 година. Следвайки пътя, започнат с NEGURA BUNGET, DORDEDUH разширяват музикалния си опит, като създават комбинация от визуална близост с блек метъла, традиционни фолклорни елементи и експериментален прогресив. Музикалната визия на DORDEDUH се допълва от силната концепция, която може да бъде открита и в името бандата. То съчетава думата „Dor“, което означава копнеж по нещо или дълбоко усещане за липсата на нещо и думата „Duh“, което означава дух.

BLUTMOND
Още от самото си създаване през 2004 година, BLUTMOND никога не са искали да се придържат към рамките на конкретен музикален стил. Започвайки като блек метъл банда и издавайки първия си албум „Endzeit“ през 2006 година, BLUTMOND бързо добиват популярност заради откачените им и провокативни концертни изпълнения. Това обаче, освен че им носи популярност в цяла Европа, ги кара да направят и нещо по-емоционално и откровено. Със следващите си два албума „Thirteen Urban Ways 4 Groovy Bohemian Days“ (2010) и „The Revolution is Dead!“ (2012) BLUTMOND показват, че са поели по по-авангарден път и видимо се стараят да се откроят съвсем ясно.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото