Новият албум „The Bell“ на IAMTHEMORNING излиза на 2-ри август

imthemorningМладото, талантливо дуо IAMTHEMORNING обяви датата на издаване на четвъртия си албум „The Bell“ през Kscope. Още с първите си албуми Belighted“  иLighthouse“ , вторият от който спечели престижната Progressive music award на TeamRock за 2016-та година, руснаците заявиха отчетливо присъствието си на световната прог сцена. Изящното смесване на класическа музика, прогресив и акустични елементи отвежда в приказен свят отвъд човешките възприятия. Тази феерия и истинска наслада за прог феновете е създадена от виртуозния, класически пианист Gleb Kolyadin с участието на нежния вокал на красивата Marjana Semkina. Не бива да се пропуска, че в  Belighted“  иLighthouse“  участват и музиканти като Gavin Harrison и Colin Edwin (Porcupine Tree), Mariusz Duda (Riverside).

Представен в смесица от прог рок, класика и фолк, „The Bell“  използва цикъл от песни от 19-ти век – стил, създаден от Шуберт, който последователно разказва 10 отделни истории.

Вокалистката Marjana Semkina обяснява по-подробно:

„The Bell“  е разделен на две части, но всяка песен е история сама по себе си, всички от които се подхранват от човешката жестокост и болката, причинена от нея. Жестокостта е централната тема на албума. Този албум е многопластов и по много начини е пътуване навътре, което ни отвежда в съзнанието на човек, пострадал от насилието, безразличието или откровената враждебност на обществото или конкретно лице.

И въпреки че естетически албумът се основава на теми, взети от изкуството и културата на викторианска Англия, той е предимно начин да погледнем към себе си и модерното общество и да осъзнаем, че в основата си човечеството не постига голям напредък по отношение на емоционалната си зрялост.“

Корицата, също така вълшебна като музиката на IAMTHEMORNING, е създадена от Constantine Nagishkin.

iamthemorningПълния списък с песни в можете да прочетете по-долу:

Част първа
I. Freak Show [07:09]
II. Sleeping Beauty [03:42]
III. Blue Sea [03:08]
IV. Black And Blue [03:58]
V. Six Feet [03:56]

Част втора
I. Ghost Of A Story [03:58]
II. Song Of Psyche [03:20]
III. Lilies[04:28]
IV. Salute [07:27]
V. The Bell [05:04]

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото