NORDJEVEL разкриват детайли за новия си албум

Вземайки предвид настоящата световна пандемия и ефекта, който тя има върху музикалната сцена, норвежките блекове NORDJEVEL са решили да отложат издаването на третия си пълноформатен албум, но не искат да разочароват феновете си и ще издадат EP.

Ето какво споделя групата:

„Създадохме материал за предстоящия пълноформатен албум и все още работим по него, но поради продължаващата пандемична ситуация решихме да отложим издаването му за късната 2021 г. с надеждата да можем да свирим на живо и да направим турне с албума.“

EP-то с пет песни, което ще излезе чрез Indie Recordings на 7 май, носи името на чудовищният вълк от скандинавската митология „Fenriir“. Това обаче не е концептуален албум, както NORDJEVEL бързо посочват:

„“Fenriir“ е EP, което показва всички страни на NORDJEVEL, от самото начало, чак до тук, където сме сега. Имахме няколко допълнителни композиции, които в началото на процеса на запис решихме, че не пасват на предстоящия ни албум, затова решихме да включим две песни, заглавната песен „Fenriir“, заедно с „Rovdyr“ и да ги направим изключително достъпни чрез това EP.

За да направим изданието по-специално, решихме да запишем и „Gnawing The Bones“, една от новите песни, които ще са в предстоящия албум. Също така искахме да включим и изпълнение на живо, така че миксирахме и мастерирахме версия на „Det Ror Og Ror“, която беше записана на живо на Brutal Assault през 2019 г. от Hugo Alvarstein.

И разбира се не можехме да пропуснем възможността да запишем кавър на „Fallen Angel“ на могъщите POSSESSED. Това е нашата почит към тях като пионери на нашата музика, а също и като почит към тях, след като имахме удоволствието да бъдем на турне с тях миналата година.“

Съставът на NORDJEVEL във „Fenriir“ включва Doedsadmiral – вокали, Destructhor и Valla – китари, Dzepticunt – бас и Dominator – барабани. Вокалите, баса и китарите са записани в Velvet Recording, Spydeberg, Норвегия, от NORDJEVEL и Christer Krogh, докато барабаните са записани в Studio LV5 в Sundsvall, Швеция.

С обложка и оформление на Doedsadmiral и дългогодишеният сътрудник Khaos Diktator Design, „Fenriir“ ще бъде достъпен в CD, дигитален формат и на винил.

Обложка и траклист:

1.Fenriir
2.Gnawing The Bones
3.Rovdyr
4.Fallen Angel (Possessed Cover)
5.Det Ror og Ror (Live At Brutal Assault 2019)

„Fenriir“ е наличен за предварителна поръчка на:

Indie Recordings (CD, Black Vinyl, Transparent Vinyl
Band (Limited Edition Black/Green Swirl vinyl)
Rockmark (Limited Edition Transparent Red Vinyl)
Katakomben (Limited Edition Brown Vinyl)

Официални ресурси:

Website:
Facebook:
YouTube:
Instagram:
Band Contact: nordjevel@gmail.com
Booking: info@district-19.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото