Нинтендо-пънк групата Electric Dragon с нов клип

Българската нинтендо-пънк група Electric Dragon пусна видео към парчето си Real Talk. Това е и първият сингъл към предстоящия албум на бандата “and Robin”.
Видеото  към сингъла е заснето в студио под режисурата на Олгиерд Колев, фотограф е Виктор Кожухаров. Ето какво казва за клипа фронтменът на групата Spratzaman:

“Получи се спонтанно, непретенциозно и неангажиращо. Поканихме близки и приятели, и се забавлявахме. Първоначално видеото трябваше да е просто текстов клип с устна синхронизация, но се радвам, че в крайна сметка се получи нещо повече от това.”
Electric Dragon планират да издадат своя нов албум  най-късно в началото на другата година. Имат много работа по него, тъй като стилово новите неща на групата доста се различават от предходните албуми. Преобладаващите 8-битови звуци в песните обаче продължават да внасят уникално настроение и носталгия по 80-те години.  „Сега имаме и истински барабани, по рокендрол е звученето, преди бяхме по-електронни”, казва Spratzaman.
Electric Dragon са пет момчета, събират се през лятото на миналата година, когато фронтменът Spratzaman решава да съживи групата. Преди това бандата, но в друг състав, издава едно EP (Begins – 2005) и два албума (Electric Dragon – 2006; Returns – 2007), които са достъпни за безплатен даунлоуд от феновете. Антикомформистки текстове и музика с послания за независимост, за освобождаване от авторитети и здраво експериментиране – това са Electric Dragon, които тепърва ще ти се иска да слушаш още и още. А ако ги срещнеш в някой клуб по време на участие, не забравяй да си носиш флашка – ще получиш музиката им напълно безплатно и веднага.

Линкове:

Begins – http://electricdragon.bandcamp.com/album/begins
Electric Dragon – http://electricdragon.bandcamp.com/album/electric-dragon
Returns – http://electricdragon.bandcamp.com/album/returns
Сайт: http://electricdragon.info/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото