Добре дошли в следващото издание на рубриката ни New Wave Of Bulgarian MetalТози път ще Ви запознаем с ямболската банда FROM THE ASHES. По-долу може да прочетете кратка история на групата, интервю с тях, както и да чуете първата им песен “Salvation“.

 Групата е създадена през 2013г. под името SWITCH BACK. Тогава съставът на бандата е бил друг и момчетата са свирили рок. След това се присъединява вокалистът Наско и започват да свирят малко по-тежки неща. Работят върху EP, което не е било много сполучливо, защото бива записано в гараж с микрофон на лаптоп. След известно време си сменят името на THE MIRROR REFLECTION и изнасят няколко концерта в Ямбол. Следва кратък застой, след който групата взима нов втори китарист и започва отначало като FROM THE ASHES.

Кои са FROM THE ASHES:
Атанас Колев – Вокали
Кристиян Христов – Китара
Кристиян Ангелов – Китара
Георги Ангелов – Бас Китара
Георги Христов – Барабани

Здравейте, момчета! Как е?
Супер сме! Мерси за възможността да участваме в рубриката ви.

Наскоро пуснахте дебютната си песен “Salvation“. Кога можем да очакваме дебютното ви издание?
Ами, надяваме се до началото на лятото да сме готови със записването на EP-то, поради липса на средства в момента.

По какъв начин планирате да промотирате творбата след като я издадете?
Надяваме се да успеем да направим някой друг концерт в Пловдив, София или Бургас, за да успеем да го промотираме по някакъв начин.

Музиката на FROM THE ASHES носи ли някакво послание? И ако да – какво е то?
Ами, посланието на самото EP ще е свързано с обществото и наклонноста му в последните години да се зомбира, вместо да обърне повече внимание на случващото се около него. Именно в “Salvation“ се пее за спасение от самия себе си!

С какво се занимавате, когато не сте заедно?
Всеки работи върху някакъв материал, всеки си има някакви хобита, като примерно китаристът ни да се прави на Fronzak, ха-ха. Иначе през почти цялото време сме заедно.

Къде се виждате след, примерно, 5 години?
Надяваме се да продължаваме да се развиваме, но като гледаме накъде отиваме може и да свършим в някоя дискотека, ха-ха.

Какво искате да постигнете чрез музиката, която правите? С какво искате да се отличите сред останалите банди на сцената?
Опитваме се да смесим няколко стила и се отличим с някаква креативност.

Какво е мнението ви за разрастващата се в последно време българска метъл сцена?
Има много талантливи групи, но мислим че трябва да има повече места за изява и повече подпомагане, за да продължават да се развиват и да има повече израстващи групи.

Кажете нещо на читателите на Metal Hangar 18. Какво е вашето послание към тях?
Забавлявайте се, правете си кефа. Повече мошове и подкрепяйте групите, защото наистина го заслужават. Ходете повече на концерти!

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
И ние благодарим за възможността. До скоро!
FROM THE ASHES

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.