Добре дошли в третото издание на New Wave of Bulgarian Metal. Днес ще ви запознаем с пловдивската банда FEAST OF INSANITY. По-долу можете да прочете историята покрай формирането на бандата, както и да се запознаете с бандата отблизо и да чуете песента им “Ashes To Consume“.

FEAST OF INSANITY са:
Джорджио Сапутели – Вокали
Мирослав Атанасов – Вокали
Любослав Арабаджиев – Китара
Георги Маринов – Китара
Йордан Велков – Бас
Владимир Волощук – Барабани

Имало едно време една група SOUND STRUCTURE създадена от Бай Любо. Те били големи картофи. Един ден Бай Любо се скарва със Александър Гьошев (създателя на AS ORCHIDS WITHER), и напуска Саунда. Край на рокендрол кариерата на Бай Любо.
Същата вечер Йордан Велков (настоящия, нищо подозиращ басист на Фийста) получава следния СМС – “Po4 napusnah saunda sasho e ebasi tapaka chesno :@@@@2@ are si napravim grupa I da stamen super mo6tni I qki ! NADUHAN LI SI WE MA6INOO!!!!!!“ И Йордан зарадван от предложението отговаря – “oks“.
Така на 5-ти септември 2013 се ражда идеята за FEAST OF INSANITY , но със тогавашното име DREAMLAND DESOLATION.
След малък престой в Гърция Бай Любо се завръща в родния Пловдив със спечелените 2 евро (изпросени на ферибота от стара жена с 3 деца и куче) и с амбицията да си намерят още един китаряга. Питат именно Георги Маринов които от 1 ден официално е китарист и на SOUND STRUCTURE, и той такъв нали ебаси лудия пич няма кво да губи зарязва Саунда и влиза в Фийста. След още 2 дена имат вече написана авторска песен , дори и да нямат състав.
След време зад барабаните сяда Едиз Реджепов , а зад микрофона е Христо Дачев (Гюнтер), но нещата не вървят на добре. Гюнтер бива заменен от Василий Атанасов и работата вече кърти мивки и цепи борове. Предстои първи концерт. Цари хаос. Една сутрин Василий се събужда и като за прозявка и добро утро си счупва ченето (още не знаем как по точно е станало) и му трябват минимум 2-3 месеца рехабилитация , а концерта наближава. Именно тогава Бай Любо моли вокала на бившите EVERMOURN (Джорджо) да замести Василий. Той се съгласява, но само за един концерт. Концерта минава добре. Джорджо обиква малките задници и става постоянен член (смис не член като х*й , а като член ). С течение на времето зад барабаните сяда китариста на бившите EVERMOURN (Владко). Окс вече стаат.
Вече след година преминават от метълкор към деткор. След още малко време взимат и Миро като още един вокал.

feast-vЗдравейте момчета! Разбираме, че наскоро сте пуснали за свободно слушане парчето Ashes to Consume. Какво ще ни кажете за него?
Г.М: Здрасти! Ashes е парче, готово от повече от половин година (юни 2014), но почнахме да го свирим чак октомври. То е първото от “новите ни парчета“, с които искаме да навлезем в един по-мрачен стил и не толкова популярен сред българските фенове стил, какъвто е деткора.

Л.А: Като цяло сме готови да понесем това , че няма да имаме толкова много фенове ако примерно свирихме някакъв си алтернатив, защото все пак деткора си е доста ъндърграунд, а особено при нас си е направо подземен (избен), защото барабаниста ни записва в избата му…

Й.В: Спомням си, че като записвахме тва парче в избата на Владо(барабаниста на групата) аз играх на Рlaystation 2 и проспах записите.

feast-v2Какви са бъдещите планове на FEAST OF INSANITY? Кога можем да очачкваме да чуем ЕР или дългосвирещ албум?
Г.М: Имаме вече като идея да пуснем ЕР, но още е много рано да се каже с точност кога ще излезе.

Л.А: Като цяло работим по него. Инструменталите са записани вече. Остава да запишем вокалите и вече финалната обработка на звука. Аз реално само това знам. Останалото е като някоя неделя в 8 сутринта: Джорджо да ми звънне и ми каже че идва да записваме в нас и да ставам и да му правя чай и закуска.

Й.В: След няколко запоя на групата ЕР ще бъде завършено и най-вероятно ще нарисувам обложката му.

feast-gОткъде черпите вдъхновение, за да се движите напред и да просперирате с бандата?
Г.М: Главно от други музиканти и групи. И тъй като слушам доста различни работи(поне според мен) усещам как това нещо рефлектира върху работите, които пиша, помагайки ми да напиша неща, които излизат от стандартната представа за метълкор/деткор.

Л.А: Интересното при нас е че освен деткора и останалата тежка музика, слушаме много рап и адски много чалга. Както бях се изразил веднъж “Метълчето си е само в работно време“. Реално това ни влияе доста върху идеите и песните които записваме.

Й.В: В началото мисля че всички се вдъхновявахме от групата PARKWAY DRIVE, но след време всеки изгради собствения си вкус и като цяло музиката ни стана по-интересна.

feast-g2Виждаме, че в бандата има двама вокалисти? Какво е чувството да работите по този начин?
Г.М: Миро се присъедини към нас сравнително скоро и още не сме имали много преживявания заедно. От друга страна има някои неща, които предполагам ще можем да осъществим вече като сме заедно.

Л.А: Реално е доста готинко чувството, защото сме като оркестър вече :D. С Мирчо засега сме имали един концерт и 2-3 запоя и като цяло доста бързо се сближихме със него и вече е част от Фийст семейството.

Й.В: Вече е част от семейството. Допълва се идеално с другия вокал, пък и обича запойте колкото нас.

feast-bКакво мислите за зараждащото се 0-12 движение сред българските банди? 😀
Г.М: Живот и здраве ще чуете. 😀

Л.А: Ако в този момент не ми миришеха толкова много краката можеше и да се задълбоча и да развия някоя теория. Освен тая за транс сексуалните пингвини, която няма да споделя тук.

Л.А: Защо всичко трябва да опира до място? Както във въпроса е “да покажем на света, че тук също се прави“. Всичко опира до хората и идеите, които ще се съберат под един покрив.

Й.В: Съгласен съм с Любо не зависи от това на каква географска ширина се намираш, а по-скоро хората с който се събираш пък с времето съм сигурен че света сам ще ни открие.

Какво послание носи музиката на FEAST OF INSANITY? С какво искате да бъдете запомнени?
Г.М: Човекът не е същество, съставено само от позитивни емоции, а тъкмо напротив-негативните по-скоро преобладават.

Й.В: Искам да бъдем запомнени като гадните метали които слушат Милко Калайджиев.

Както знаем, Джорджо и Влатку са членове на feast-dAS ORCHIDS WITHER. Останалите членове на бандата занимават ли се със странични проекти и други банди?
Л.А: Хм, преди време аз се занимавах с EVERMOURN. Но там също бяха и Джорджо и Владко. Сякаш си вървим като комплект ._.

Й.В: Специално заради тази група реших да се пробвам с музиката и съм много доволен от решението.

Какви са вашите хобита извън музикалната сфера?
Й.В: Занимавам се с рисуване

Дойде време да кажете нещо на вашите фенове и нашите читатели. Какво е вашето послание за тях?
Л.А: Знаем че в България сте малко почитателите на деткора , но ние си ви обичаме много и ще се постараем да ви задоволим напълно!

Г.М: zdr nie sme fiista i sme mnol le6.
feast

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите е да цъкнете ето тук.