Дойде време и за четвъртото издание на рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще ви представям софийската пост-хардкор банда CITIZEN ERASED.
Всичко започва в началото на 2014 когато Ачо казва на Стойо, че иска да си направят банда, която да свири парчета в стил MUSE. Малко по-късно зад барабаните застава Радо, а за да бъде завършен пъзелът се присъединява и малкия Анди. Всичко започва на 28-ми февруари 2014-та…
Една година по-късно на същата дата, бандата изнесе концерт в столичния клуб “The Stage“ заедно с BUNCH OF ASSHOLES и GRIMAZE по повод първия си рожден ден.

CITIZEN ERASED са:
Ангел Иванов – Вокали/Китара
Андрей Чолаков – Китара/Вокали
Стоян Орсов – Бас/Вокали
Радослав Пенев – Барабани

По-долу можете да прочете интервю с бандата, както и да чуете най-новия им сингъл – “As Above, So Below

citizen-erased-logoЗдравейте момчета! Знаем че през март месец ще влизате в студио, за да запишете своето първо EP. Какво могат да очакват феновете от бъдещата творба?
Ачо: Четири интересни парчета, бих казал. Смятам, че ще добият добра представа за нас, стила и вдъхновенията ни.

Анди: Могат да очакват 4 парчета, изпълнени с разнообразие. Ние свирим пост-хардкор!

Стойо: В EP-то има както много здрави парчета, така и по-мелодични. Мисля, че на всички фенове ще им хареса много. Три чисто нови парчета и едно по-познато.

Радо: Емоция, която е придадена чрез енергията от всички нас. Може да се очакват само хубави неща занапред.

Съвсем скоро бандата направи една година. Andrey Cholakov - Guitars&VocalsКакво се промени за този кратък период от време?
Ачо
: Бавно, но сигурно химията между нас става все по-силна и мисля, че за една година израстнахме сравнително много като група във всеки аспект.

Анди: Два сингъла и един добър брой концерти зад гърба ни.

Стойо: Много неща се промениха. Сплотихме се много, уменията на всички от групата, инструментални и вокални, се подобриха драстично и добихме много опит на сцената!

Радо: Станахме по-близки като приятели и се сплотихме на сцената още повече от преди.

Чувствате ли се удовлетворени от постигнатото през тази една година?

Ачо: Напълно. Постигнахме доста повече, отколкото очаквах.

Анди: Абсолютно!

Стойо: Определено! Пропуснахме тук-таме някоя възможност и имаше 1-2 не чак толкова хубави концерта, но постигнахме доста неща, които много малко групи успяват да постигнат още на първата си година.

Радо: Лично аз да! Постигнатото до тук си е доста за банда, която съществува от 1 година!

Stoyan Orsov - Bass&vocalsА какво ви накара първоначално да се съберете? И какво продължава да бъде вашата движеща сила на музикалната сцена?

Ачо: Аз мисля, че всичките искахме да свирим. Радо искаше да свири на барабани, аз – на китара, защото в другия ни проект беше обратното. Стоян и аз искахме да свирим заедно, а Анди си търсеше група. Стана много добра комбинация.

Анди: Аз последен се присъединих. Просто защото исках да свиря в банда. Взе, че ми хареса!

Стойо: Любовта ни към музиката. Удоволствието от това да радваме хората с нашето творчество.

Радо: Любовта към музиката, обичта един към друг и сходните идеи за музика. Това, че нашето приятелство е незаменимо.

Какво послание носи музиката ви? С какво желаете хората да ви запомнят?
Ачо
: Това какво влагаме като послание и какво се разбира от слушателите, би могло да е съвсем различно нещо. Но текстовете ни са предимно за любовта и всичко, което идва с нея – и доброто, и лошото.

Анди: От малък мечтая да се занимавам с това. Искам хората да ни запомнят с добро!

Стойо: Ние оставяме на слушателите да интерпретират посланията на музиката ни така, както те я виждат. За нас е едно, за други – друго, а за трети – нещо коренно различно.

Радо: Стига да им харесва това, което ние творим, съм напълно доволен!

А извън нея? Кои са CITIZEN ERASED извън музикалната сцена?
Ачо: Не мисля, че извън сцената сме нещо различно. Да, не съм постоянно с китара, крещейки емоционални текстове, но това , което сме, е изцяло истинско.Angel Ivanov - Guitar 2&vocals

Анди: Аз съм ученик във френска гимназия. Почти всичко, което правя, е свързано с музика. Обичам да гледам футбол и да прекарвам време със семейството си, което много обичам!

Стойо: Абсолютно същите орунгели, които са и на сцената!

Радо: Обикновено завършило 18 години момче. Не се приемаме за нещо повече от другите.

Какво можем да очакваме от концерта ви на 15 март в столичния Bar Zar заедно с DASH THE EFFORT, AS ORCHIDS WITHER и FATE MEANS NOTHING?
Ачо
: Добри банди ще свирят добра музика за добра кауза.

Анди: Много здрава музика и добри емоции!

Стойо: Супер разбивация. Възнамеряваме да свирим около две досега нечувани песни, които много се надявам да се харесат на хората. Ние полагаме много труд и любов във всяко парче.

Радо: Трябва да се види, за да се почувства!

А можете ли да ни разкажете малко повече за благотворителната цел на концерта?
Ачо
: Отново ще помогнем на Снежа. Наистина жалко е обаче, че няма повече такива събития. А и не е нужно събитие, за да се помага. Трябва да се помага.

Анди: ДА ПОМОГНЕМ НА СНЕЖА! За нас ще е голяма чест! Трябва да се помага!

Стойо: Концертът е с цел събиране на средства за Снежа Трухчева, която е болна от Паркинсон и искаме да помогнем с всичко, с което можем.

Radoslav Penev - DrumsДойде време и за последния ни въпрос. Какво е вашето послание към
нашите читатели и вашите фенове? 

Ачо: Спрете да циклите едни и същи банди. Това, че сте в България, не значи, че можете да чуете хубава музика само през слушалките си. Отидете на концерти – има купища много добри групи, които заслужават внимание и съвсем спокойно могат да се сравнят със западните си колеги.

Анди: Подкрепяте родната сцената! Ходете по концерти и купувайте мърч. Пълно е с яки и талантливи банди, които заслужават да им бъде обърнато внимание!

Стойо: Да са все така прекрасни и подкрепящи и много скоро ще посетим и по-отдалечени краища на страната. Благодарим за всичко, което ни се случи през последната година!

Радо: Да не се отказват от мечтите си и да правят това, което ги прави щастливи!

citizen-erased-band

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

Watching you,
my world turns into love.
As above, so below.