NEW WAVE OF BRITISH HEAVY METAL NIGHT ІХ – 35 години от издаването на първия албум на IRON MAIDEN и концерт на Thomas Zwijsen на 18 април

FirstIronMaiden zwijsenНа 14 април 1980 г., преди 35 години, излиза дебютният албум на британската хеви метъл група IRON MAIDEN – “Iron Maiden”.  Тавата е издадена от EMI във Великобритания и от Harvest/Capitol Records в САЩ. Групата, и особено Стив Харис, са недоволни от суровото, почти пънк звучене, но албумът се харесва на феновете и прави IRON MAIDEN водещата група в NWOBHM течението.

 

На 18 април 2015г. в клуб Три Уши ще се състои деветата нощ на NWOBHM (Новата вълна на британския хеви метъл). Ще бъде пуснат на запис целия дебютен албум на IRON MAIDEN – “Iron Maiden”, който е издаден преди 35 години. Ще последва концерт на холандския китарен виртуоз Thomas Zwijsen, който ще представи акустични версии на песни на IRON MAIDEN, както и песни на Alice Cooper, UFO, KISS, THE WHO, JUDAS PRIEST и DEEP PURPLE.

Вечерта ще завърши с хитове от останалите албуми на IRON MAIDEN.

 

Цената на билетите е 20 лв. Те се продават ексклузивно в системата на EVENTIM.

Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20 часа.

Събитието е организирано от ICreative Events и е девета част от поредицата N.W.O.B.H.M. NIGHT, събития посветени на Новата Вълна на Британския Хеви Метъл – течение в европейската музика в периода 1979 – 1983 г.

Thomas Zwijsen 18042015Ето какво можем да очакваме през тази вечер:

The Trooper
Phantom Of The Opera
The Evil That Men Do
These Colours Don’t Run
Wasted Years
Blood Brothers
Ram It Down
Behind Blue Eyes
Different World Revelations
Run To The Hills
I Was Made For Loving You
Doctor Doctor
Highway Star
Fear Of The Dark
Nylon Madness
Journeyman
Aces High

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото