Misery_Cover

 

MISERY LOVES CO. издава своя едноименен албум през 1995 г. и скоро се превръща в една от най-обсъжданите в Европа метал банди. С песни като „My Mind Still Speaks“ и „Kiss Your Boots„, те успяват да съчетаят агресивността с мелодията и иновативността с впечатляващо писане на песни. И публиката, и критиците приемат групата към сърцето си.  В статия на Metal Hammer се казва: „Ако някой трябва да предпише формула за това как трябва да звучи метъл през 1995 г., това би могло да бъде описано с три думи – MISERY LOVES CO.

Бързо набиращи скорост, те започват да правят турнета както в Европа, така и в САЩ, с групи като  SLAYER, MACHINE HEAD, DEFTONES и PARADISE LOST. Второто издание на MISERY LOVES CO., – „Not Like Them“, печели „Грамис“ (шведски еквивалент на Грами), в категорията „Най-добър хард рок / метъл“ през 1998 г. През 2000 г. групата издава последния си албум „Your Vision Was Never Mine To Share“, което е огромна стъпка в музикален план. Динамиката на песни, като заглавната песен и „On Top of The World“ са впечатляващи и групата прогресира в много вълнуваща художествена посока. Все пак само няколко месеца по-късно  се разделят и чак през 2016 г. се завръщат на главната сцена на някои от най-големите метъл фестивали в Европа. Оттогава те продължават да издават нови песни и правят изключително интензивни концерти на живо, както на фестивали, така и в клубове по целия свят.

Излезе един от синглите, който ще е включен в предстоящия им албум „Zero”.Именно едно добре познато парче от 90-те на GARBAGE – „Only Happy When It Rains“.

Повече информация за MISERY LOVES CO. на официалната страница във Фейсбук

Линк към „Only Happy When It Rains“, можете да намерите тук

Албуми и сингли можете да чуете и в Spotify