MIKAEL ÅKERFELDT работи по нов материал за OPETH

В скорошно интервю лидерът на шведските легенди Opeth Mikael Åkerfeldt споделя, че напредва с писането на материал за следващ албум на групата.

Към момента е написал 25-30 минути музика, в лицето на три парчета, едното от които носи проектозаглавие „Goblin“ (препратка към легендарната италианска прогресив рок банда Goblin, тъй като Mikael определя парчето като трибют към нея). Второто парче е баладично, звучащо в духа на 70-те, със силна вокална линия и цялостно тъжно звучене. Третата песен е по-тежка от парчетта в „Heritage“, като Åkerfeldt споделя, че при нея е приложил методи на композиране, използвани в първите два албума на Opeth. Така композицията се е получила тежка и дълга, с повечко рифове и без основна водеща тема, а няколко преплитащи се.

Как точно ще звучи новият материал предстои да чуем в обозримо бъдеще. Към този момент Opeth са на турне в Северна Америка със сънародниците си и дългогодишни приятели от Katatonia.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото