Metalhead Мeeting – ден втори, Sepultura, Cradle of Filth

SepulturaПредстоеше втория ден на фестивала, когато очаквахме някои класически, както и по-нови групи. След първия ден знаехме, че организацията на феста както винаги е брилянтна и няма да попаднем на опашки на входа. Бирите ще са студени до последната група на феста и места пред сцената винаги могат да се намерят, въпреки, че за хедлайнерите арената се пълни прилично. Една неочаквана вест помрачи малко удоволствието от разходката в стария град на Букурещ (ако не сте ходили, непременно посетете това прекрасно място).

Някъде около обяд прочетохме новината, че MYRKUR няма да вземe участие във фестивала, понеже полетът им за Букурещ е внезапно отменен. Някои от нас с нетърпение очакваха  нейното участие на фестивала и останаха доста разочаровани. Тъй като това се случи в последния момент, организаторите нямаха време да запълнят техния слот в програмата и  просто изтеглиха всички групи с час по-късно. Все пак да не забравяме, че довечера ще гледаме SEPULTURA и CRADLE OF FILTH.

Sepultura3Към SEPULTURA бях скептично настроена, имайки предвид  че съставът им много се е променил през годините, както и самата музика, която правят, но групата ме изненада много приятно  и  участието им беше пропито с тази трайбъл атмосфера,  в която влизаш когато слушаш и по-старите им албуми. Sepultura1Derrick Green имаше огромно сценично присъствие и непрекъснато се движеше и внасяше още повече енергия в парчетата. На няколко пъти свири на перкусии, което допълнително внуши усещането, че сме част от племето на SEPULTURA.  Имаше някои парчета, от новия им албум „Machine Messiah“ , които не бях чувала , но бяха поднесени по такъв начин, че от първото слушане да те грабнат и да заинтригуват и получиха шумното одобрение на тълпата. Разбира се, старите любими парчета също бяха там. Песни като Teritory“, „Ratmahatta“ и „Arise“ бяха абсолютните акценти на шоуто и накараха публиката да танцува и мята гриви в шаманските ритми, крещейки всяка дума на текстовете.

CradleCRADLE OF FILTH са моята тийнейджърка мечта и ето че  най-накрая съм на техен концерт. Сред публикатаимаше както всеотдайни фенове, така и хора, които са дошли с носталгия по времето, когато са ги слушали. Групата излезе в традиционната си готик визия и публиката я приветства топло.  Няма съмнение че 
Cradle2
CRADLE OF FILTH
знаят как да направят шоу и да омагьосат  публиката. Dani сякаш завладява и ентусиазира феновете си, които потъват в готическия свят на Filth. Не съм много запозната с последните им албуми, но много се радвах на по-старите им неща като „Cruelty brought thee orchids“. След като излязоха на бис изсвириха „Nymphetamine“ и „Her ghost in the fog“, които ме върнаха назад във времето, когато това бяха любимите ми песни и присъствието на техен концерт беше само мечта.

Във фестивала участваха и много други местни и чужди групи, които също заслужават внимание. Изобщо, подбора на групите и атмосферата на фестивала предполага едно чудесно забавление и музикално удоволствие. След  последните три поредни години, откакто посещавам  Metalhead Мeeting Festival мога да кажа, че ще се върна отново и чакаме организаторите да ни зарадват с още групи от детските ни години и с нови и модерни изпълнители и догодина.

MHM

Aвтор: Богомила Петрова

Снимки: Здравка Златева

Галерии:

Sepultura

Cradle of Filth

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото